Jelentkezz be itt!

Hírek/cikkek

Bondage

Kikötözés, American Bondage, Nawa Shibari

A Bondage valamely személy kikötözése, összekötözése szexuális, esztétikai és/vagy pszichológiai örömszerzés céljából. Kötelet, mandzsettát, bondage szalagot, öntapadó kötszereket, vagy egyéb, a mozgás korlátozására alkalmas eszközt is fel lehet használni erre a célra.

A Bondage nem tesz különbséget anyagok vagy módszerek között. A kikötözés történhet a selyemsáltól kezdve a szigetelő szalagon át egy szíjjal, vagy akár bőr bilinccsel is. Ami a legnagyobb népszerűségnek örvend a Bondage kedvelők körében az a Rope Bondage, ami kötéllel történik. Ez talán a legnagyobb és legrégibb kategória a Bondage-en belül.

Ízelítő galériánkból

A Bondage akár önmagában is lehet a szexuális aktus maga, mint a kötéllel végzett kikötözés, vagy a légzéskorlátozás. De előfordulhat más BDSM tevékenységekkel is. A "B" betű a BDSM rövidítésből az angol "rabszolgaság", "leigázás" szóból származik. A szexualitás és erotika fontos része a Bondage-nek, de az esztétika is fontos szerepet tölt be ezen szexuális játék folyamán.

A leggyakoribb ok, hogy valaki kikötözi a társát abból az örömből, élvezetből fakad, hogy láthatja kikötözött partnere kiszolgáltatottságát, és átmenetileg érezheti a másokon való hatalmat. Az "aktív" fél vizuális örömöt élhet át az által, hogy láthatja kikötözött partnerét, az inaktív fél pedig az által élhet át örömteli perceket, órákat, hogy megtapasztalhatja a tehetetlenség, mozdulatlanság érzését.

Fentebb említettem a Rope Bondage-et futólag, most nézzük meg kicsit közelebbről. A Rope Bondage-nak két irányzata van: Western Bondage (American Bondage) és a Japanese Bondage (Nawa Shibari).

A Western Bondage (American Bondage):
„A két legnagyobb név, akinek a BONDAGE ezen változatát köszönhetjük John Coutts Willie, aki képeket rajzolt különböző fetish és BONDAGE témában, illetve Irving Klaw fényképész, aki az akkori idők legnagyobb BONDAGE modelljéről, Bettie Page-ről készített képeivel írta be magát a BDSM történelmébe. Itt nem a kötéllel történő BONDAGE volt a legfontosabb, mivel mellette terítékre került a magas sarkú cipő, a fűző, a bilincsek, stb. A BONDAGE csupán az „alárendelt” korlátozására irányult, és legtöbbször csak a csukló, könyök, térd, boka, néha a derék környékén helyeztek el kötéseket. John Willie (akinek a nevéhez fűződik a BDSM kedvelők számára kötelező darabnak tartott „Sweet Gwendoline” sorozat is) világjáró utazásai során meglátogatta Japánt is, és ezután az ott látott kötéstechnikát is megpróbálta átvinni műveibe. Ekkor került forgalomba a „Detective” című magazin is, ami jelentős közönségre, gyűjtőkre talált. Ebben előszeretettel használták a BONDAGE-t és a különböző S/M elemeket. Csak ritkaságként fordult elő a mester, domináns, top, vagy a szolga, sub, bottom kifejezés. A történetek stílusa miatt inkább fogoly és fogva tartó volt a jellemző szerepkör. Néha egyes jelenetek az erőszak határesetét súrolták, inkább az elrablást helyezve előtérbe, mint pl. a BDSM művészeti aspektusait. A sorból semmiképpen nem maradhat ki Robert Bishop, „a BONDAGE Rembrandtja” vagy Simon Benson. Az internet terjedésével sok ember fantáziát (és egyben anyagi lehetőséget) látott a BDSM-ben és a BONDAGE-ban, így megjelentek az ilyen jellegű oldalak tömkelegei, ezzel együtt mindenki számára elérhetővé vált, hogy minél többet megtudjon ezekről a témákról.”

users.atw.hu/jerom-bdsm/htm/klub.php?iras=kalauz

A Japanese Bondage (Nawa Shibari):
„A japán shibari szó jelentése: megkötöz, bekötöz, összeköt. Gyakran hívják japánul kinbakunak is, mely jelentése szó szerint, szorosan megkötöz.”

japanfelderito.hu/tekerednek-a-kotelek-a-japan-bondage

„A bondage igen nagy jelentőségnek örvend a japán erotikában, viszont eltéréseket mutat a nyugati bondage-dzsal szemben. Ennek a „szexuális játéknak” két résztvevője van: a nawashi (a kötél használója), aki gyakran használ aszimmetrikus formákat, hogy a vizuális benyomást erősítse, valamint a jujun (a kötélnek alárendelt), akinek a felizgatását és gyönyörét a kötél szolgálja.”

japanfelderito.hu/tekerednek-a-kotelek-a-japan-bondage

Nem feltétlenül szükséges drága eszközöket használni, vagy különleges technikai ismeretekkel rendelkezni. Egy egyszerű francia ágy is megfelel erre a célra, vagy, ha ülve szeretnétek ennek a szenvedélynek hódolni akkor elegendő egy erősebb szék, kerti karosszék is. A kikötözéshez használhatsz egyszerű, puhább pamut kötelet, vagy, ha durvább anyagra gerjedtek, akkor a nejlon kötél is megfelelő lehet. Ha hajlandó vagy beruházni és spécibb felszerelésre vágysz, akkor próbáld ki a bőr bilincset, melyből találhatsz csukló, illetve bokabilincset is.

Amennyiben párod arcát is szeretnéd lefedni, arra mindenképp ügyelj, hogy az orrnyílást, illetve a szájat szabadon hagyd! Erre mindenképpen ügyelj, a balesetek elkerülése végett! Fontos még arra is figyelni, hogy a megkötözött testrészek vérkeringése megfelelő legyen! Ha a kéz, láb vagy egyéb megkötözött testrész kihűlne, kékülni kezdene, azonnal oldozd ki a kötést! És határozottan, de ne durván, kezdd el masszírozni, hogy megindulhasson a vérkeringés! Sose hagyd, hogy egy idegen megkötözzön; és ne köss semmit a nyak köré, helyette inkább használj bőrnyakörvet, az is van legalább olyan izgató, mint bármilyen kötél.

Ha eldöntöttétek, hogy ilyen módon szeretnétek egymásnak gyönyört okozni, érdemes megbeszélni azt is, hogy csak kikötözésről lesz szó közben, vagy esetleg szerepjátékkal is szeretnétek fűszerezni az együttlétet. Érdemes azt is előre megbeszélni, főleg, ha még szerepjáték is lesz a „programban”, hogy ki milyen ruhát visel, vagy egyáltalán lesz-e valami rajta. Ez nem csak a gyönyör fokát befolyásolhatja, de a kötözés módját és eredményességét is. Beszéljétek meg előre a kikötözés módját is, illetve, hogy hova kötözöd ki a „rabszolgát”. A kikötözés módja függ attól, hogy állva, fekve, ezen belül hason, vagy hanyatt fekve lesz kikötözve a párod, meg persze attól is, hogy játszotok-e közben valamilyen szerepjátékot. A kínzások módját is megbeszélhetitek előre, bár egy kis improvizálás akár fel is dobhatja az együttlétet. A megkötözött fél kínzásként élheti meg akár a csiklandozást is, de ebbe a kategóriába tartozik a vesszőzés, a gyomrozás, a herék „szadizása”, morzsolása is akár.

Figyeljetek a kötés minőségére is! A „megfelelő” kötés az, amely segítségével kellőképpen felébresztjük a vágyat az ezt élvező partnerünkben, de emellett saját elképzelésünket, közös vágyunkat is meg tudjuk vele valósítani. Nem megfelelő az a kötés, ami túl nagy fájdalmat okoz, hamar elzsibbad benne partnerünk, és hozzáférhetetlenné teszi a test olyan pontjait, ami viszont számunkra nagyon fontos lenne, hogy hozzáférhető legyen. Ezekből kifolyólag célszerű minél inkább elsajátítani azt a stílust, ami számunkra és partnerünk számára a legmegfelelőbb.

Bármelyik módszer mellett döntetek is, azt szem előtt kell tartanotok, hogy a kikötözés tapasztalatot és nagyfokú bizalmat igényel mindkét fél részéről. Elengedhetetlen a kikötözéshez a maximális bizalom! Az aktív fél részéről pedig azzal, hogy valakit megkötözünk, SOHA nem szabad visszaélni.


Források:

Szerző: []

Oszd meg velünk véleményed, kritikád! Hozzászólások követése

erényöv -

gyere szolgálj erényövben privát helyen. 

Kötélbeszerzőhely -

Éppen most ajánlották az alábbi céget kötélbeszerzés céljából: http://www.orsokft.hu/

Ha van valakinek negatív/pozitív tapasztalata velük, kérem ossza meg velünk!

Bár én inkább shibari-ban vagyok otthon, de más kapcsán (zsinórok bocskaihoz) én csak jókat hallottam ezen cégről.

Írj te is egy üzenetet!* Az eMail mező kitöltése kötelező, de nem jelenik meg a honlapon, nem osztjuk meg harmardik féllel!
** Hozzászólás írásával elfogadod az aktuális Felhasználási szabályok és feltételeket és az Adatvédelmi irányelveket!