Jelentkezz be itt!

Hírek/cikkek

BDSM

Kötözés-Fegyelmezés, Dominancia-Alávetettség, Szadizmus-Mazochizmus

"A BDSM gyűjtőszó az angol Bondage & discipline (B&D), Domination & submission (D&S), Sadism and masochism (S&M) szavakból képzett rövidítés, magyarul 'kötözés-fegyelmezés, dominancia-alávetettség és szadizmus-mazochizmus' fogalmakat jelöli. Korábban egyszerűen a szado-mazochizmus (SM) volt az elterjedtebb kifejezése."

hu.wikipedia.org/wiki/BDSM

Ízelítő galériánkból

A mazochizmus névadója Leopold von Sacher-Masoch osztrák író. Ő volt ugyanis az első olyan író, akinek műveiben sorra jelentek meg olyan szexuális aktusok, melyek során nők (ritkábban férfiak) kegyetlenkedtek szexpartnereikkel, azok szexuális kielégítése gyanánt. Talán legismertebb könyve a Bundás Vénusz (1870), amelyben igen érzékletesen ábrázolta a kiszolgáltatottság és a szenvedés élvezetét.

konyves.blog.hu/2008/10/21/mazo_pista_ausztriabol

A BDSM lehet szexuális fűszer, titkos vágy, de lehet lelki beállítottság vagy életforma is. A legtöbb ember már megtapasztalhatta - ha tudtán kívül is - a BDSM egy izgalmas részét, amikor bekötötte a partnere szemét, megkötözte a kezét vagy megvette az első bilincset az otthoni kelléktárba.
A BDSM két alapvető stílusa a D/s és az SM, amely tiszta formájában eléggé eltérő beállítottságokat is jelent.
A D/s: Ebben a partnerkapcsolatban a dominancia, vagyis az uralkodás és a szubmisszivitás, az alárendelődés jellemző. Dom-nak (ha nő, akkor Dominának) nevezzük azt, aki uralja a párkapcsolatot, aki aláveti magát a Dom (Domina) uralmának, az a szub. A szub önkéntesen veti alá magát a Dom akaratának.
A D/s a szexuális életre, vagy tágabb értelemben az érzelmi kapcsolatra jellemző. A D/s partnerek kezelhetik egymást egyenrangú emberként. A szub felnézhet a Domra mint emberre, ez kedvező a D/s kapcsolat elmélyüléséhez. "A teljes én átadása az Úrnak" elven működik a szubmisszivitás . A szubmisszív félnek nagyon fontos, hogy ne "csak" kiszolgáltatott helyzetbe kerüljön Domja előtt, hanem valóban szolgálni tudja őt. Olyan apró szolgálatok, mint az Úr fürdővizének elkészítése, a térdelés az Úr előtt, reggeli készítés, a tálalás, stb. még akkor is teljesen kielégítő tud lenni, ha nem történik szexuális együttlét. (Ez az ún. agyi orgazmus.) A fájdalom ennek ellenére a szubmisszivitásnak is a velejárója. Bár a szub a fájdalmat sokszor, mint büntetést fogja fel, nem pedig feltétlen a szexuális kielégülését szolgálja.
SM: A mazochista (mazo) számára a partnere által neki okozott fájdalom szükséges az orgazmusához. A szadista (szado) partner szexuálisan élvezi ezt a fájdalomokozást, illetve a vele előidézett gyönyört. A szado és a mazo partner legtöbbször úgy fogadja el egymást, mint a Dom és a szub. Akármilyen fájdalmat egyformán elviselő, sőt élvező szub nemigen létezik, az ilyen kijelentéseket jobb óvatosan fogadni. A másik érzéseivel nem törődő, önző szadista veszélyes személy, a szexuális indíték nélkül verekedős alak egyszerűen csak brutális.
A D/s és a SM sokaknál kombinálódnak igen változatos formákban, s nem zárják ki egymást. Összepárosíthatóak egymással, vagy az erotikus kötözéssel (Bondage), a fétisszex-el, illetve a szeretkezés bármilyen formájával.

A szadomazochizmus felé fordulók számára az uralkodás/megalázás általában többet jelent, mint csak maga a fájdalom. A "leathermen" image és felszerelés ennek egy megnyilvánulása. A "szuperférfias" image sok kulturális sztereotípiából merít, különösen az amerikai motorosoktól, cowboyoktól és egyenruhás férfiaktól. A férfiasság/dominancia gondolatvilág gyakran önmagában is elég a fétis megteremtéséhez. Sok bőrös/egyenruhás meleg férfi (és nő) hagyományos "kegyetlen" image -t alakít ki és nem mutat érdeklődést az SM irányában. Sokaknál ez a határvonal nem létezik.

Az SM természetesen bőrruhák nélkül is létezhet, és sok szadomazochista helyette a gumiruháért (rubber) vagy valami más anyagért vagy irányzatért rajong. Néhány mazochista férfinál a mazochizmus szorosan összekapcsolódik a transzfetisizmussal, ugyanakkor néhányaknak az image egyáltalán nem fontos és csak a kapcsolaton belüli erőkülönbség számít.

Ha már fogtad le valaha a párod szeretkezés közben, ha sziszegtetek mocskos szavakat, ha paskoltad már a fenekét, kitűnő alapról indulsz a huncut szex komolyabb világa felé. A szadomazo első és legfontosabb kelléke a saját fantáziád, s ezeket a fantáziákat megvalósíthatod különböző segédeszközökkel, domina jelmezekkel, vagy akár ketreccel is.
Viszont nagyon fontos, hogy nyíltan megbeszéljétek egymás közt, mi lenne, ha kicsit másképp csinálnátok azt, amit eddig is csináltatok. A siker titka a nyílt kommunikáció; tehát nyugodtan szegezd neki a kérdést, mit szólna, ha legközelebb az ágyhoz kötözve hagynád, azt tegyen veled, amit csak akar. Ezt az ajánlatot nehéz lesz visszautasítani.
Figyeld párod reakcióit, mivel lehet, kellemetlen emlékek fűződnek a kikötözéshez vagy a lefogáshoz.

Kezdjétek egyszerűbb elemekkel. Előfordulhat, hogy az új élmény hatására akár az első alkalommal elkaphat a hév mindkettőtöket, és alig várjátok, hogy legközelebb még messzebb merészkedjetek. Mindezek előtt azonban, érdemes pár alapszabályt tisztázni, hogy semmiképp ne záruljon kellemetlen emlékekkel szexuális történetetek ezen fejezete.
Állapodjatok meg olyan szabályokban, amik lehetővé teszik, hogy mindketten biztonságban érezzétek magatokat mind fizikálisan, mind pszichésen. Érdemes kijelölni két egyértelmű szót, amelyek szituációbeli jelentése egyértelmű jelzés arra az esetre, amikor azonnal meg kell állni.

Szerző: []

Oszd meg velünk véleményed, kritikád! Hozzászólások követése

gyakorlóalany ajánlkozik -

Gyakorlásra ajánlom fel magam BDSM (kötözés, erőszak, CBT, ballbusting) és dirty témában, profi DOMhoz csatlakoznék, aki rajtam tanítana be kezdő domokat. Lehetőleg pasik, de hölgyek is lehetnek.

Domina -

Domináns vagy Swift nőt keresek fenekelésemhez

esőkabát -
Üdvözletem! Esőkabát és pufikabat kedvelő emberkék jelentkezeset várom.
sziasztok abberraltan szadista csajt keresek aki kinozna alazna extrem kaki pisi stb is 49 eves ferfi vagyok.
Tárgy -
Domináns Hölgyekkel ismerkednék, alázható használható srác vagyok Nyíregyházárol. Éld ki rajtam a vágyaid és ne kímélj!
Kene mar egy domina... -
Debrecenbol v boszormenybol keresem domina partneremet! Nincs helyem.
SM,bizarr -

Zalában keresem(Nagykanizsa,Keszthely környéke) idős,határozott, erős kezű aktív bi férfi partnerem.Elektro, kötözés,bizarr(vér és kaki nélkül) csipeszek,kötözés,pisi,kiszolgáltatottság érdekelne női szerepben és ha kell női ruhában.Nem napi kapcsolatra,de hosszú távra,hellyel rendelkezők előnyben.

Kereslek ..... -
Budapesten, 14. Kerületbe ismerkednek 40-50 èves hölggyel.
keresés -

Budapesten keresnék sub vagy szolga nőt privát helyre. Nem bánád meg .

Szombathelyen ANYAGIAKTÓL MENTESEN keresek domináns férfit, vagy dominát.
Alkalmit -

Sziasztok keresem perverz alkalmi barátomat ,férfi személyében a ki heti egy alkalommal ki kötözne,használna,fistelne,elektro,pisi sexben részesitene ,hosszu távra beresek .

Ismej meg -
Kaposváron ismerkednék
Alazhato vagyok -
Ismerkednek domináns emberekkel hajdu és szabolcs megyéből en sub pasi vagyok

Írj te is egy üzenetet!* Az eMail mező kitöltése kötelező, de nem jelenik meg a honlapon, nem osztjuk meg harmardik féllel!
** Hozzászólás írásával elfogadod az aktuális Felhasználási szabályok és feltételeket és az Adatvédelmi irányelveket!