Jelentkezz be itt!

Lábfétis

Podofília, láb fetisizmus, lábimádat

Felmérésekből kiderül, hogy a legelterjedtebb fétis a láfbétis. A lábfetisisztát felizgathatja a láb, a lábfej látványa, tapintása, illata; sőt, akár az erőteljes lábszag is. Akár az orgazmusig is eljuthat az által, hogy partnere lábát csókolgatja, nyalogatja, kényezteti, illetve fordítva is igaz, ha a partnere kényezteti ilyen módon az ő lábát, lábfejét.

Ízelítő galériánkból

Lábfetisiszta lehet férfi és nő is. Ily módon akár egy szőrös férfilábfejnek is lehet szexuális vonzereje.

Mindkét fél számára igen erotikus, ha a partner végigszopogatja a lábujjakat, hiszen a lábujjak közötti részek igen érzékenyek.

„Egyéne válogatja, hogy ki mihez kezd az előtte heverő lábbal: lehet, hogy a pusztán csak kényezteti partnere végtagját (és közben magához nyúl), vagy az adott lábrész segítségével jut el a csúcsra. A két lábfej szorításában pillanatok leforgása alatt elélvezhet az arra érzékeny férfi, a hüvely (illetve a csikló) lábujjas izgatásával pedig könnyen kielégülhet a nő. A lábfetisiszták megkülönböztetik egymástól az egész lábfejjel való stimulálását (footjob) a lábujjakkal (toejob), és a cipővel való izgatástól (shojob).”

tabu.origo.hu

A lábak iránti vonzódás olyannyira nem új keletű, hogy már a Káma Szutrában is nagy hangsúlyt fektettek rá, hiszen csak a talpakon több mint hetvenezer idegvégződés található, ebből következik, hogy a lábfej egyike a legérzékenyebb erogén zónáknak.

„Dédanyáink idejében a legnagyobb ledérségnek számított egy felelőtlenül szabadon hagyott boka, a térd kivillantása pedig felért egy 'keringőre' való felhívással.”

divany.hu/intim

A XII. századtól kezdve egészen 1911-ig „divat” volt Kínában a láb kicsinyítés szokása. Ennek, a számunkra kegyetlen hagyománynak a részeként, a hároméves kislányok lábujjait a nagylábujj kivételével eltörték, a meglágyult lábfejet így már kedvükre formálhatták szoros szalagokkal, és megakadályozhatták további növekedését. Az ily módon megnyomorított nő élete végéig törpelábakon tipegett. A láb mérete általában nem volt nagyobb, mint tíz centiméter.
1911-ben a Kínai Köztársaság kormánya tiltotta be ezt az embertelen hagyományt.

„Egy 16. századi kínai regény, a Szép asszonyok egy gazdag házban érzékletesen számol be a töpörített lábú kéjnők életéről. Hszi-men Csing úr dologtalan ágyasai között presztízsszámba ment, hogy kinek mekkora a lábfeje. Természetesen az volt a legérzékibb nő, akinek a legpirinyóbb topánka is ráfért a lábára. Naphosszat selyempapucsokat varrogattak maguknak, és nagyobb távolságokat kizárólag gyaloghintón tettek meg. Férjük békácskának, aranyliliomnak becézte a női lábfejeket, és nem átallotta levenni róluk a cipőcskét, hogy bort igyék belőle.”

www.harmonet.hu


forrás: hypersexualgirl.tumblr.com
A láb fetisiszta hasonlóan reagál a lábfejre, mint más a nemi szervek látványára. Vannak, akik a meztelen lábat szeretik, mások szeretik, ha imádatuk tárgyát zokniba, harisnyába, különböző cipőkbe öltöztethetik.
Hasonló, bár nem azonos fétis a cipőfetisizmus (retifizmus). A két fétis együtt is jelentkezhet, mégis két különböző fétisről van szó.

„A cipőfetisisztának a szexuális gyönyört nem a láb, hanem a viselt cipő, a tűsarok, netán a cipő anyaga, a cipő hatására befülledt láb szaga okozza, ellenben a lábfetisisztával, akinek a nemi izgalom elsődleges forrása a láb, és másodsorban az egyéb lábkiegészítők (mint a comfix, a cipő, ékszer). Cipőfetisiszták a cipőket tulajdonosuk nélkül is izgatónak találhatják, nem egy történet ismert szandálok réseibe szorult péniszekről sem...”

tabu.origo.hu

A lábfetisizmus sokszor összekapcsolódhat szadomazochizmussal is, illetve más fétisekkel. Ilyenkor a kiegészítők kegyetlen benyomást keltő anyagokból, bőrből, fémből, készülnek. A szado-mazo elemek között említhetjük a láb megkötözését, cigarettával való égetését, egyéb módon történő bántalmazását, csiklandozását is. De az is előfordulhat, hogy már az is szexuális izgalmat vált ki a lábfetisisztában, ha csak rátaposnak, ráállnak a lábára.

 

„Quentin Tarantino Tyra Banks műsorában vallotta be, hogy különös vonzalmat érez a női lábak iránt. Igaz, ő azért nem nevezné magát fetisisztának. Uma Thurman persze nem így gondolja, és ezt több interjúban is kifejtette. A Kill Bill filmek sztárja hozzátette, a rendező minden lehetőséget megragadott arra, hogy vagy az ő, vagy a többi női szereplő lábát filmezze.”

velvet.hu/szex

A lábfetisizmust a pszichológusok és a közvélemény leginkább furcsának, de nem szexuális zavarnak tartja. Mára elfogadottá vált hazánkban is. Ennek köszönhetően akár itthon is ellátogathatunk lábfétis buliba.

Szerző: []

Oszd meg velünk véleményed, kritikád! Hozzászólások követése

Kérésem -
Szeretnék olyan hölgyet tálalni, aki szereti a kötözős játékot,,és szeret ne rajtam taposni, ahogy kedve tartja!!
Erdeklodes noi labat szeretnek kenyeztetni -

Sziasztok engem Istvannak hivnnak 40 eves regota nem voltam lannyal szeretnek egy kedves aranyos lannyal megismerkedni aki megengedi hogy a labat kenyeztessem es masszirozhassam udv Istvan

Imádom a női talpakat szagolni,nyalni,különösen ha a hölgy duci,molett.

Igen -
Nekem örömet okoz a harisnyanadrágos női lábak simogatása nyalogatása , puszilgatása, és ha megtiposák vele. De cipő nélkül.
Nuncius Puncius -

Nuncius Puncius...Keresem ŐT!!

válasz érdeklődésre -

Hello!

Én fizetek neked ha nézhetem a lábad!

Érdeklődés -

Tisztelt cím!

Érdeklődni szeretnék, hogy van e lehetőség lábfètis modellnek menni?

 

Írj te is egy üzenetet!* Az eMail mező kitöltése kötelező, de nem jelenik meg a honlapon, nem osztjuk meg harmardik féllel!
** Hozzászólás írásával elfogadod az aktuális Felhasználási szabályok és feltételeket és az Adatvédelmi irányelveket!