Jelentkezz be itt!

Röviden a fétisekről

Akodessewa Fetish Market
forrás: http://amazingoasis.org
Ha a fétisekről hallunk, szinte mindegyikünknek a szexuális fétisek jutnak eszébe. Pedig a fétiseknek legalább négy főcsoportja van:

  • Vallási fetisizmus
  • Tárgy fetisizmus
  • Erkölcsi fetisizmus
  • Szexuális fetisizmus

Mindegyik főcsoporton belül rengeteg fétis és fétiscsoport található. A vallási fetisizmusnál például sokan tárgyakat, szentképeket imádnak, az iszlámban azonban tiltott Mohamedet, vagy Allahot ábrázolni. Nyugat Afrikában (ahonnan a portugál eredetű fétis szó is származik), pedig van egy hatalmas fétis piac (Akodessewa).

Itt azonban nem latex, lakk, vagy bőr fűzőket és korbácsokat lehet kapni, hanem igazi fétistárgyakat: koponyákat, állati tetemeket, varázsitalokat: mágikus-vallási fétistárgyakat. A fétis kifejezés portugál eredetű (feitiço) és pontosan ehhez a régióhoz köthetően kezdték el használni, a helyiek szent-mágikus tárgy fetisizálása/bálványozása miatt.

Ha csak a szexuális fétisekre fókuszálunk,

Latex kesztyűbe bújtatott kézlegalább 4 alkatgóriát különböztethetünk meg:

  • Anyag fetisizmus
  • Ruha, más öltözködési tárgy fetisizmus
  • Testrész / természetes fetisizmus
  • Tett fetisizmus

Valakit lázba hozhat a latex, mint anyag: érintése, illata, viselése bármilyen formában. Egy latex kesztyű, egy latex kesztyűbe bújtatott kéz, vagy egy latex kesztyűbe bújtatott kéz, amit megcsókol.

Ebbe a mondatba tetszőlegesen beilleszthető: a bőrcsizma, a selyem harisnya, a lakk fűző; és bárki tetszés szerinti elemekkel és cselekedetekkel alakíthatja át. Ezáltal könnyen láthatjuk, hogy hogyan tudnak elkülönülni, illetve összekapcsolódni a szexuális fétisek.

Azonban ne feledjük, hogy a fétis nem korlátozódik csak a szexualitásra, vannak, akik elveket, vannak, akik szent tárgyakat, vannak, akik árukat imádnak. Még egy szenvedélyes bélyeggyűjtő is fetisiszta (az árut magát fetisizálja, és annak eszmei értékét).

Risley Addix
2016.02.28.
Budapest

Oszd meg velünk véleményed, kritikád! Hozzászólások követése

Vallási fetisizmus -

Kedves Nockerotika,

Mohamed és Allah pont sehogy nem jöttek ide, mert arról írtam, hogy őket tilos ábrázolni az Iszlámban, tehát tárgyi-vallási értelemben nem fetisiziálják őket.

Azonban valamilyen szempontból nézve minden vallás tekinthető fetisisztának. Így gondolom.

Hogy jön ide Mohamedet és Allah? Az a rész valahogy nem passzol a szövegkörnyezetbe.

Akodessewa miatt viszont külön jó, hogy elolvastam a cikket! Egy ilyen kis Nocker gyereknek, mint én a kánaán lehet a hely. Kár, hogy sosem fogok oda kijutni. De legalább csorgathatom a nyálam a képekre és a leírásokra.

Írj te is egy üzenetet!* Az eMail mező kitöltése kötelező, de nem jelenik meg a honlapon, nem osztjuk meg harmardik féllel!
** Hozzászólás írásával elfogadod az aktuális Felhasználási szabályok és feltételeket és az Adatvédelmi irányelveket!