Jelentkezz be itt!

Dániai kalandok

2021

Csizmák, mellek*…és még egy dolog

Ebben az útibeszámolóban csak pozitívumok lesznek olvashatók, ezáltal is törekedve a hazai –kinky- közérzet javítására. Idén került megrendezésre a 3. Dániai Kink Konferencia, Skive városában, ami alig több, mint 20.000 embernek ad otthont.

Augusztus 24-én kedden érkeztem meg Dániába, a billundi repülőtérre. Volt nálam némi szuvenír: házi szilva lekvár, színes tyúk tollak, egy fém bonbonos dobozban, némi kávés unicum, és még pár apróság. Vendégségbe illendő vinni valamit a háziaknak.

Dániai kalandok
Dániai kalndok

Maga a szervező jött ki elém kocsival, és egy óra autókázás után, már meg is érkeztünk az általa vezetett, skivei Kink Klubba.

Megreggeliztünk, kávéztunk, beszélgettünk. Aznap nem is történt más különösebb dolog, az ebéden és a vacsorán kívül. Nagyon jól főznek a helyiek.

Alázás és fjord

Második nap elsétáltam a fjordhoz. Utam a helyi mocsaras vidéken át, a város központjáig vezetett, majd tovább, egy szép domboldali kertvároson át, a tengerhez.

Gyönyörű, rendezett kiskertek, vidám rajzok és feliratok voltak láthatóak sokfelé. A kedvencem mégis, egy rejtett, kis szöveg volt, ami a női szőrösséget patronálja.

Dániai kalandok

A fjord mellett hosszú sétány volt, kilométereken keresztül; rengeteg sirály, tiszta környezet és gyönyörű házak. No meg volt még ott erdei ösvény is, padok és legalább egy szobor együttes is.

Csütörtökön kezdődött az esemény, egy üdvözlő esttel, ahol sok ismerőssel találkoztam tavalyról. Voltak többen is, akik hosszabb beszélgetéseket folytattunk, még a tavalyi évről – akkor jártam először a Dániai Kink Konferencián,- illetve jó, új ismeretségeket is kötöttem.

A magam részéről, 3 előadással készültem:

  • alázás
  • a Kinkek történelme, valamint,
  • láb fetisizmus, vs. lábimádat

Leginkább az első miatt aggódtam, mert nehezen befogadható témának tartottam, és bár már sokszor volt részem ilyen játékokban, még sosem tartottam workshopot a témában. Azonban pozitív csalódásban volt részem. Megközelítőleg 20-25 embert érdekelt ez az óra, rengeteg kérdés hangzott el: a köpködéstől, a nővé nevelésen át, a kényszerített/forced bi(szexualitásig).

Mégis az előadás csúcspontja az előadás volt, mikor a nyelvi megalázást mutattuk be. Egy helyi hölgy volt a segítésemre, akit idén ismeretem meg, de akivel volt köztünk némi összhang. A lényeg az volt, hogy ő dánul alázhat engem kedvére, amit a közönség érteni fog, én viszont egy szót sem.

Hiba csúszott azonban a számításba, mert az iskola szót érteni véltem, és vissza is kérdeztem angolul, hogy: „Mi van az iskolával? Én nem járok iskolába. Maximum a közönség ül, most egy tanórán.” Ezen felül azonban semmit nem értettem az alázásból, viszont a közönség jóízűen nevetett, így azt hiszem elértük a kívánt célt. Ez pénteken történt.

CBT és történelem

A szombati napon, a BDSM  és a fétisek történelméről tartottam előadást, amin csak 10-12 ember vett részt, én pedig már az elején viccelődtem azzal, hogy ez a konferencia legunalmasabb előadása. Ez részben igaznak is bizonyult, mert a közönségből itt már csak két embertől érkeztek kérdések és hozzászólások, illetve az első sorban, egy úriember félig elaludt. Azonban megígértem, hogy csak pozitív dolgokról lesz szó, így még ezt a történetszálat se zárja le magában, a kedves olvasó.

Az óra során lehetett hallani a fenekelésre izguló, Rousseau-ról, az Anna tó, pony playes legendájáról, ama rögeszmémről, hogy Sámson Switch volt, a BDSM mozaikszó keletkezésének történetéről, illetve én is megtudtam, hogy VII. Krisztián, dán király, előszeretettel járt prostituáltakhoz hunczutkodni. Rá is kerestem, és tényleg így volt. Részleteket azonban sajnos nem találtam.

Mielőtt tovább mennék, közbe kell vetnem, hogy az alázós órám közepe felé, megjegyeztem, hogy gyakran mondom azt, hogy még egy dolgot még mondani szeretnék, mielőtt átadnám a másiknak a szót. Ez így is történt, majd következett a hölgy, aki segített nekem az előadásban, mondván, hogy azért jó alázni, mert akkor úgy érzi, hogy nála van a hatalom.

Igen ám, de mikor már végeztem volna az előadással, úgy éreztem minden jobban ment, mint amire számítottam, a közönség is elégedett, egy fiatal kisasszony az első sorból szavamon fogott és azt mondta: „ Nem mondasz még egy dolgot? Azt mondtad, mindig szoktál mondani még egy dolgot.” Így hát zavaromban még elmondtam, hogy itt, a helyi konferencián, idén nem áll módomban játszani, magánéleti okok miatt. Ami szintén felfogható akár megalázásként, de kontrollként biztosan.

Később, a fiatal hölgy elmondta az egyik szünetben, hogy ő autista, és szereti a szabályokat követni, mivel pedig azt mondtam, hogy mindig van a tarsolyomban még egy dolog, ő ezt egy alkalmazandó szabályként élte meg. Teljesen érthető.

De kanyarodjunk vissza a szombati napra. Ekkor még részt vettem, egy helyi, lifestyle domina, Mrs. Green által tartott, CBT – farok és here kínzás- órán. Volt itt minden, a tűkeréktől, a heresúlyokon át, a soundingig, a tűkig, és az elektroig.

Az óra dánul folyt, de egy kiváló, dán fiatalember tolmácsolt a külföldi résztvevőknek.

Volt lehetőség a workshopon Mrs. Green szolgájának nemiszervét megkínozni. Természetesen minden esetben gumikesztyűt kellett húznia a többieknek, a fertőzések elkerülésének érdekében.

A magam részéről viszonylag csöndes voltam, de mikor rákerült egy belül tüskés, acél öv, az úriember, -félelemtől- lankadt állapotú farkára, és Mrs. Green azt mondta, hogy szívesen fogad ötleteke, hogy hogyan lehet elérni, hogy ilyenkor belemerevedjen a pénisz a szerkezetbe –saját tapasztalataim alapján,- mondtam, hogy egy masszírozóval lehet ilyenkor izgatni a makkot és az eredmény garantáltan nem fog elmaradni.

Lábimádat és betegségek

Mielőtt belemennénk a vasárnapi nap történéseibe, el kell varrnunk a BDSM és fétisek történelmével kapcsolatos szálat. A fent említett úriember – és párja,- aki úgy tűnt, hogy meglehetősen unta a történelmes előadásomat, eljött egyedüli férfiként a lábimádat, vs. lábfetisizmus workshopomra. Bár mindössze 7 érdeklődő - + a hölgy, aki bemutatta rajtam, hogy lehet valakit láb által uralni,- volt, egy részük, még az előadás után 20 perccel is a lábimádatról, kellemes szagokról és arról értekezett, hogy vajon minden fétis szükségszerűen szexuális-e. Ez annak –is,- volt köszönhető, hogy igyekszem tágabb értelemben foglalkozni ezen a workshop alkalmával, a fétis szó eredetével, valamint főbb kategóriáival, nevezetesen: vallási, áru, szexuális és zárójelesen, az erkölcsi fetisizmus.

A szállásom a klub egyik szobájában volt, ahol egy tűsarkús műláb is helyet kapott
A szállásom a klub egyik szobájában volt, ahol egy tűsarkús műláb is helyet kapott

Az utolsó óra, amin részt vettem, a „Beteges-e a BDSM?”címet viselte. Ez a konferencia záró előadás blokkjában volt, amin már csak viszonylag kevesen vettek részt, de ez így szokott lenni tapasztalataim szerint az ilyen eseményeken – ez volt a 9. BDSM konferenciám. Ez az óra szintén dánul volt megtartva, és ugyanaz a kedves, szőke, John becenevű, dán fiatalember tolmácsolt, mint korábban. A konklúzió: nem az, de mindig vigyázzunk a gyanús elemekkel.

Volt több ember is, aki 2 előadásomon is részt vett, de akadt egy hölgy, aki mindhárom, általam tartott workshopon részt vett. Mivel pedig csak kedd reggel utazom haza, megkért, hogy találkozzunk hétfőn is, mert ő szívesen hallgatná még, amit meg tudok osztani a BDSM és a fétisek kapcsán vele. Azt hiszem ennél nagyobb elismerést tanár nem kaphat, de nem szabad anélkül lezárnom ezt az írást sem, hogy a dánoknál vendégszeretőbb, alaposabb, pontosabb és kedvesebb házigazdákkal és ugyanilyen csapattal rendelkező néppel még sosem találkoztam.

* Szombat este, egy asztaltársaságnál ülve, -szokásomhoz híven,- megdicsértem egy távolodó hölgy hosszú szárú western csizmáit. Azonban nagy volt a tömeg és a hangzavar, így beszélgető partnerem boots helyett, boobs-ot értett. Vagyis csizmák helyett melleket. Ebből pedig komikus félreértés keletkezett. Melyet egy rövid, ám őszinte mondattal tudtam lekerekíteni: „I am the boot, not a boob guy.” / „Én a csizma kedvelő és csak mellesleg vagyok a melles srác.”

2021.08.30.
Skive, Dánia

A szerző RisleyAddix RisleyAddix
Ferencz Dániel Benjámin, a.k.a. Risley Addix, 15 éve élem meg tudatosan BDSM és fétis vágyaimat. Három éve kutatom a BDSM és a fétisek evolúciós, pszichológiai, kulturális, történelmi hátterét. Idáig kétszer jártam az évente megtartott Római BDSM konferencián, itthon 2 évig szerveztem BDSM összejöveteleket, több előadást tartottam, illetve az első magyar LMBTQ és BDSM workshopon is előadtam, több előadótársammal együtt.

Oszd meg velünk véleményed, kritikád! Hozzászólások követése

Szuper, már vártam ezt a beszámolót! Örülök az illusztrációknak, mert én elég vizuális típus vagyok. Úgyhogy szerintem sikerült becsempészni egy kis dános hangulatmorzsát is. A tartalom is izgalmas. A beteges-e a BDSM résznél eszembe jutott egy gondolat. Most olvastam Freud értekezését a szexualitásról, amit majd szadomazo kapcsán összefogalalok egy blogban. Ez úgy 110-120 éve íródhatott, akkor mi a valószínüleg az "inverz" kategória alá estünk volna. Ez egyébként egy eléggé gyűjtő kategória, amit ma talán a "queer" kifejezéssel lehet helyettesíteni, de ide tartozott a szadomazo, zoofília és még számos fétis. De mégis az volt a végkövetkeztetés, hogy a szexuális "különlegességek" nem feltérlenül járnak semmiféle mentális problémával, viszont fordítva már azért előfordul. Úgyhogy egyet tudok érteni a konklúzióval. 

És még egy idevágó muzsika is eszembe jutott! :)

Írj te is egy üzenetet!* Az eMail mező kitöltése kötelező, de nem jelenik meg a honlapon, nem osztjuk meg harmardik féllel!
** Hozzászólás írásával elfogadod az aktuális Felhasználási szabályok és feltételeket és az Adatvédelmi irányelveket!