Jelentkezz be itt!

Egyszerűbb csomózási módszerek

Egyszerűbb csomózási módszerek

A bondage-n belül többféle csomózási technika és stílus létezik. Mindenki kiválaszthatja, melyik áll közelebb az elképzeléséhez. Mindenekőtt azonban érdemes kipróbálni az egyszerűbb csomózási módszereket azoknak, akik még csak most ismerkednek eme művészettel. Az egyszerűbb módszerek elsajátítása révén már könnyebben lehet megtanulni a bonyolult csomózási technikákat is (ezek alapot szolgáltathatnak később), valamint kisebb eséllyel veszi kedvét a kísérletezőknek, ha esetleg épp nem sikerül a fantáziának megfelelő módon megkötözni a partnert.

Ízelítő galériánkból

Ezen technikákat legegyszerűbben úgy lehet megtanulni, ha eleinte nem a partneren kísérletezik az ember, hanem pl. a saját kezét használja, vagy az ágy lábát, valamint (ha van) a mennyezetes ágy tartóoszlopát, illetve valamely más rudat használ erre a célra, valamint érdemes rövidebb kötéllel kísérletezni, míg meg nem tanulja gond nélkül elkészíteni a csomókat. Ha így már megy, jöhet a partner. De ez lehet akár meglepetés is számára. Alapos felkészülés után akár meg is lephetjük új ötletünkkel, bizonyára nem fogja visszautasítani a szexuális játszadozás eme újabb formáját.

A következő, egyszerű csomózási tecnikák segíthetnek abban, hogy a későbbiekben a bonyolultabbakat is könnyedén elkészíthessük.

A "takács csomó" készítésének első lépése olyan, mint mikor a cipőfűzőnket kötjük be.
Két kötélre, vagy, mint a cipőfűzésnél, a kötél két végére van szükség. A kötelet a két végén fogjuk egy-egy kezünkbe (kb. 10 cm-re fogjuk a végétől). A jobb kezünkben lévő kötélvéget ráfektetjük a bal kezünkben lévőre (X-et alkotunk). Így, az eddig jobb kezünkben lévő kötélvég a bal kézbe esik, és fordítva. A felül lévő kötélvéget áthajtjuk az alul lévő alatt (a föld felé tekerve hajtjuk át alatta) úgy, hogy továbbra is bal kéz felé essen a vége. Eddig olyan, mintha cipőfűzőt kötnénk. Ettől a ponttól kezdve azonban eltérünk a cipőfűzős, megszokott mozdulatoktól. A bal kezünkben lévő kötélvéget ekkor ráfektetjük a jobb kezünkben lévőre és átbújtatjuk az alul lévő kötélvég alatt és szorosan meghúzzuk. Ennyire egyszerű!

Videós segítség:

A "pacsirta fej" igen egyszerűen elkészíthető és alapja több csomózási technikának.
Pár lépés az egész: A kötelet tekerd a gyakorláshoz használt rúd, vagy esetleg a kézfej köré, úgy, hogy az egyik vége hurkot alkosson. A kötél "farkát" húzd át a hurkon oly módon, hogy a kötél két vége essen feléd, a hurok a mögé kerüljön. Addig húzd, míg kényelmes a partnered számára.

Videós segítség:

A "csúszkáló hurok" kissé nehezebb, de ez által változtatni tudod a csomó helyzetét felfelé és lefelé, ez által lazábbá vagy szorosabbá téve a kötést.
Kezdeti lépései megegyeznek a "pacsirta fej" technikával. Legkönnyebben úgy tudod begyakorolni eme technikát, ha a kezedben tartod a kötelet, megkönnyítheted a gyakorlást az által, hogy a tenyered magad felé fordítod, és a három középső ujjad köré tekered hátulról a kötelet úgy, hogy a kisujjaddal támasztod meg hátulról a kötelet, a hüvelykujjad pedig segít a hurok tartásában. Így készítesz egy "pacsirta fej"-et. Megismétled a mozdulatot a következő képpen: a kötél végét a hurokkal ellentétes irányba hajtod és hátulról ismét áthajtod azon a kötélvégeket. A kötélvégek feléd nézzenek, a hurok a mögött helyezkedjen el. Innen már nehezedik a dolog, de kis gyakorlással egy idő után már gyorsan mennek majd ezek a mozdulatok. A kötél két végét vezesd át a feltekert kötelek alatt, a tenyereden. Majd lassan, nehogy a feltekert kötél szétcsússzon, lehúzod az ujjaidról a kötelet, folyamatosan egyre szorosabbá téve a csomót és ellentétes irányba húzva a kötél végét.

Videós segítség:

 

A következő csomózási technika is a kissé nehezebbek közé tartozik, viszont nagyon nehezen bomlik szét. Elnevezése angolul "fél hurok/csomó".
Az elkészítése a következő képpen lehetséges: tekerd a kötelet a gyakorlatozáshoz használt rúd, ágyláb, stb. köré. Elöl hosszabb legyen a kötél, hátul rövidebb. A hátul lévő kötél végét hajtsd át az elülső előtt bal kéz felé, majd vezesd át a keletkezett hurkon hátulról. Jó szorosan húzd meg, nehogy kibomoljon. Ugyanezt a mozdulatot ismételd meg még egyszer. A hurkon mindig hátulról vezesd át a kötél végét! Így is dekoratív csomót kapsz, de akár többször is megismételheted a hurkon való áthúzást. Csak arra ügyelj, hogy jó szorosan húzd meg a kötelet, illetve a dekoratív kinézet érdekében igazgasd el a feltekert /hurkolt kötelet.

Videós segítség:

A fent leírt csomózási technikák természetesen a teljesség igénye nélkül lettek leírva. E néhány technika azonban megfelelő a gyakorláshoz. Azt azért érdemes figyelembe venni, hogy mivel különbözőek vagyunk, különböző a kézügyességünk is, illetve van, aki jobbkezes, van, aki balkezes, ennek megfelelően előfordulhat, hogy a leírtakhoz, illetve a videókhoz képest fordítva kell elkészíteni a csomókat. De, senki ne essen kétségbe, gyakorlással idővel tökéletes csomókat fog elkészíteni!

 

Források/ajánlott oldalak:

www.bdsm-chicago.com/cram/BASE_basicjapaneserope.html
public.diversity.org.uk/deviant/ssknots.htm
fetishfurniture.org/bondage-furniture/rope-bondage-knots-and-hitches/
www.youtube.com/watch?v=H1a2vrhhkIU

Oszd meg velünk véleményed, kritikád! Hozzászólások követése

Írj te is egy üzenetet!* Az eMail mező kitöltése kötelező, de nem jelenik meg a honlapon, nem osztjuk meg harmardik féllel!
** Hozzászólás írásával elfogadod az aktuális Felhasználási szabályok és feltételeket és az Adatvédelmi irányelveket!