Jelentkezz be itt!

Magyar Narancs

Avagy, milyen volt az I. Magyar BDSM Konferencia?

„Kicsit sárgább, kicsit savanyúbb, de a mienk.” - A Tanú (1969) című magyar film, egyik szállóigévé vált mondata.

Sokak számára ez volt az első BDSM rendezvény, amin részt vettek, mert nem tudták, hogy létezik Magyarországon BDSM közösség. Aki szeretne a hazai eseményekről értesülni, írjon bátran nekem:

https://www.facebook.com/dferencz
https://fetlife.com/users/3899639
https://efetis.hu/profil/89-risleyaddix/

Magyar Narancs - Avagy, milyen volt az I. Magyar BDSM Konferencia?
„Mi lehet a megoldás?”

2015 tavaszán voltam először külföldi BDSM eseményen, a római BDSM konferencián. Már akkor megfogalmazódott bennem a gondolat, hogy itthonra is kellene egy hasonló eseményt szervezni. Lelkesedésem és félévnyi buli szervezési tapasztalatom volt.

Volt, akit táncra perdített a hangulat! - Avagy, milyen volt az I. Magyar BDSM Konferencia?
Volt, akit táncra perdített a hangulat!
Telt az idő, gyűltek a tapasztalatok, gyarapodtak az ismeretségek. Idén június 13-án pedig kikerült az I. Magyar BDSM Konferencia weblapja a netre.

Sok külföldi érdeklődő volt már rögtön az első hetekben, itthon pedig sokan azt gondolták, hogy minimum a holdról jöttem, hogy ilyen eseményt szervezek.

Mi lett a végeredmény? Webmesterünknek, pár lelkes magyar és külföldi előadónak köszönhetően, egy mozgalmas eseményt hoztunk össze, amiben voltak színvonalas előadások, kifőzdében ebédelés, városnézés, két munch (beszélgetős BDSM-es találkozó), és sok-sok nemzetek közötti játék.

Az előadók közül kiemelném három beugrónkat: Silent Teddy Bear (Bulgária), D_Moon és partnere (Hollandia), Iron_Maiden és Dexter (Románia), akik beálltak néhány kieső óraadó helyett és lenyűgözték a közönséget. Illetve minden tolmácsunknak ezúton is köszönöm a kitartó és szorgalmas munkáját.

A pálmát azonban úgy érzem Shahrazad (Kanada), Lady Scarlett Sin (Egyesült Államok), és AET (Hollandia) vitték, akik olyan órákat tartottak, amitől sokunk lélegzete elállt. Félelmetes ostor csattogtatást, suhogó pálcák, különös fétisek repültek a levegőben.

***

Sokunk számára már szerdán elkezdődött az esemény, mert egy kedves, ír hölgy - aki pénteken már hazautazott -, szervezett egy munchot azok számára, akik vagy itt élnek, vagy ideutaztak a konferencia miatt, vagy mindkét jóban részük van. Itt 20-25-en voltunk jelen.

Az eseményen fejetlenségből nem volt hiány, mégis minden gördülékenyen ment, aki ott volt, tudja.

A beugró külföldi előadók, AET és Elias Mester segítsége tették az eseményt zökkenőmentessé és élvezetessé.

AET alkotás közben
AET alkotás közben

És a móka még nem ért véget, mert hétfő este, norvég előadónk Remethep szervezett egy munchot a Szimplakertbe, ahol bár kevesen voltunk, de a nemzetiségek sokasága így is feltűnő: angol, orosz, spanyol, francia, osztrák, magyar. Után a munchot folytatván pedig felmentünk egy barátomhoz, ahol csatlakozott hozzánk AET és párja Storm is.

Nyugtával dicsértük a napot - Avagy, milyen volt az I. Magyar BDSM Konferencia?
Nyugtával dicsértük a napot

Jövőre ugyanekkor Veletek, és hozzátok el a párotok, barátaitok, mert finom a magyar narancs!

 

2016.11.16.
Solymár

A szerző RisleyAddix RisleyAddix
Ferencz Dániel Benjámin, a.k.a. Risley Addix, 15 éve élem meg tudatosan BDSM és fétis vágyaimat. Három éve kutatom a BDSM és a fétisek evolúciós, pszichológiai, kulturális, történelmi hátterét. Idáig kétszer jártam az évente megtartott Római BDSM konferencián, itthon 2 évig szerveztem BDSM összejöveteleket, több előadást tartottam, illetve az első magyar LMBTQ és BDSM workshopon is előadtam, több előadótársammal együtt.

Oszd meg velünk véleményed, kritikád! Hozzászólások követése

Írj te is egy üzenetet!* Az eMail mező kitöltése kötelező, de nem jelenik meg a honlapon, nem osztjuk meg harmardik féllel!
** Hozzászólás írásával elfogadod az aktuális Felhasználási szabályok és feltételeket és az Adatvédelmi irányelveket!