Jelentkezz be itt!

Róma után Románia?

A szomszéd fűje...

Sok ember viszonylagos gondolkodik. Mit tart Jakab szépnek? Sokszor ez attól függ, hogy korábban milyen dolgokról gondolta azt, hogy szép. Mitől tart valaki jónak egy nemzetközi BDSM eseményt?

Ha már volt korábban egy, vagy több másik hasonló eseményen, amiket színvonalasnak tartott, lehetséges, hogy azok fogják a jó, nemzetközi BDSM esemény mércéjét alkotni számára, még ha ez nem is feltétlenül tudatos.

***

Hosszú vonatút, és egy rövidebb buszozás után megérkeztem Branbe, egy kisvárosba, Brassó közelében, ahol a romániai BDSM tábort tartották. Én értem ide elsőnek, de nem sokkal később a szervezők is megérkeztek.

A péntek délután és este ismerkedéssel, eszmecserével és kötelező bemutatkozással zajlott.

Szombat reggel a bolgár BDSM egyik vezetőalakjának (Silent_TeddyBear) párja, Tanja egyszer csak azt mondta, hogy sétáljunk egyet a helyi kis patakhoz, aminek nagyon örültem, mert már mikor megláttam péntek délután, leesett az állam: magas, vékony (180 cm), széles csípőjű, szláv szépség.

Mikor visszajöttünk a sétából el kezdett kérdezni a vágyaimról, és a határaimról, és a szombat esti bulin több órán át játszottunk, úgy, hogy közben a párjával is foglalkozott, akit egy általuk Bulgáriából(!) ideszállított szétszerelhető ketrecben tartott láncon, majd kötözött ki.

Finomságok
Finomságok

Velem főleg lábbal kapcsolatos dolgokat (lábtartónak használat, tűsarkúval és annak tüskéivel való gyötrés) csinált, de a koktélokat is nekem kellett megcsinálni és odavinni neki.

Tüskés gyönyörök
Tüskés gyönyörök
Sokat beszélgettünk a bolgár párral, és kiderült, hogy Teddy hasonló gondokkal szembesül a bolgár BDSM közösségben, mint én Magyarországon: az irigykedéstől, a vádaskodástól kezdve az előítéleteken át, sok mindennel.

A románok nagyon kedvesek voltak, többen jártak közülük már Magyarországon, szinte mindannyian jól tudtak angolul, ugyanakkor a szervezetlenség hatalmas volt.

Az esemény beosztását csak itt a helyszínen kaptuk meg, 3 nap alatt összesen 4 előadásra számíthattunk: kötözés, korbácsolás, pálcázás, fenekelés óra, tűs játékok és egy DS óra.

A tűs és a DS óra ma (vasárnap lesznek), de az előbbire nem fogok menni, mert tűfóbiám van, amit csak számomra különleges emberek kedvéért tudok valamelyest legyőzni.

A kötözős óra és a különféle ütőeszközök használatáról szóló workshop is érdekes volt, ám semmi igazán különlegeset nem tanultam. Bár a kötözős óra második felében Dexter, egy román előadó érdekes dolgot mutatott: hogyan vigyünk le valakit improvizatív módon a földre és kötözzük meg ott. Egyetlen súlyos probléma volt azzal, amit csinált: ő azt mondta, hogy két hét alatt tanultam meg, hogyan lehet ezt jól és spontán módon alkalmazni. Ha valaki nem végzett olyan küzdősportot, amiben meg kell tanulni jól esni, például: judo, krav maga, dzsudzsitzu, úgy -szerintem- egy ilyen improvizatív földrevivős-kötözős mutatvánnyal a partnerében és magában is súlyos kárt tehet. Ha már valaki tiszteli a japán hagyományokat is, a shibarit, és a biztonság fontosságáról beszél, akkor a teljes képre is figyelnie kellene. Édesapám unszolására 4 éven át judoztam és többször köszönhettem annak az életem, hogy megtanultam jól esni, lovasbalesetektől, a sziklákról való megcsúszáson át.

Teddy volt a másik előadó a kötözéses órán -, Dexter mellett -, ahogy este megtudtam, vele csak itt közölték, hogy nem csak vendég, hanem előadó is lesz.

***

Még hátra van egy nap, annyi biztos, hogy megérte eljönnöm több okból is:

Sikerült a Magyar BDSM-et több ember számára vonzóvá tenni, a közeljövőbeli események közül, mind a Luxuria, mind a BDSM konferencia többeket érdekel.

Igyekszem tanulni azokból a hibákból, amit itt a szervezők elkövettek.

És végül, de nagyon nem utolsósorban, az ember nem mindennap találkozik, egy gyönyörű bolgár dominával, aki kezdeményezi közös BDSM tevékenységek folytatását.

Az utolsó nap eseményeit valószínűleg már csak hazafelé a vonaton fogom megírni, de az élmények olyanok, mint a kenyér: addig frissek és ropogósak, amíg újak, nem szabad sokáig várni a leírásukkal.

***

Vasárnap reggelizni felkeltem, utána visszaaludtam. Ebédre (ami 4-től kezdődött) pont felébredtem, utána a bolgár hölggyel elsétáltunk a benzinkúthoz cigiért. Majd kezdődött a Non-Impact workshop (nem ütéssel kapcsolatos workshop), amin szó esett az elektroplay-ről, a viaszos játékokról, a tűkerékről.

Az előadás informatív volt, ugyanakkor nem volt benne semmi dinamika számomra, és a sok alvás ellenére is fáradt voltam. Ezért nagyjából a felénél kijöttem.

***

Az esti buli folyamán Tania későn érkezett, és végig a párjával volt, én pedig nem akartam megzavarni. Ugyanakkor az esemény szervezőjével iron_maiden-nel soka beszélgettünk. Elmondta, hogy nagyon örül annak, hogy eljöttem, és az I. Magyar BDSM Konferenciának is, mert szerinte nincs hasonló BDSM esemény Kelet-Európában, és ő nem is szeretne ilyen, nagyobb eseményt szervezni.

Az is kiderült, hogy miért van fent a legtöbb román BDSM-es fetlife-on: Maiden elmondása alapján volt régebben egy román közösségi, bdsm oldal, ami már nem létezik, így mentek át sokan erre az oldalra, és kezdtek el itt szerveződni a helyi események. Az viszont már nem ennek köszönhető, hogy az eseményen lévő románok közül egy kivételtől eltekintve - aki közel középfokon van - mindenki tökéletesen beszélt angolul.

Le lehet nézni a románokat, de összetartó, nyitott, és kulturált közösség: tanulhatnánk tőlük!

A játék sem maradt el, jó vadász-szub módjára az egyik román lánnyal, Irmával - aki fél a magasságtól és a lovaktól - tettem pár kört a pincében, ahol a buli volt, zablával a számban, miközben ő a kantárt tartotta. Nagyon élvezte az első human pony élményét.

Ma hamarabb eljöttem a buliról, mint tegnap, mert Taina elfoglalt volt, és még kimentem a patakhoz, ahol kezdődött a vele való kapcsolatom és csináltam pár fotót. Illetve elhoztam pár követ, amit egy számomra fontos személynek fogok adni, aki gyűjti a köveket.

Mikor visszaértem Taina épp a szobájába tartott, párjával Teddyvel, és mikor meglátott engem, beszélgetni kezdtünk. Ha egy perccel később érkezem…a Sors, már csak Sors marad. Beszélgettünk, nagyon kedves volt. Végül megkért, hogy kísérjem el az ő házukhoz, megölelt, kedves szavakat mondott, miközben éreztem hónaljának -számomra- kedves illatát.

Románia, patak, Taina. Ki tudja mit hoz a jövő? Vár a hazaút, és a szürkének semmiképp sem mondható hétköznapok.

Patak Branben
Patak Branben

Egyik kedvenc pozícióm, Taniával
Egyik kedvenc pozícióm, Taniával

A képekért köszönet, a tábor izraeli résztevőjének, Avinak.

2016.09.10-12. Bran, Románia.

A szerző RisleyAddix RisleyAddix
Ferencz Dániel Benjámin, a.k.a. Risley Addix, 15 éve élem meg tudatosan BDSM és fétis vágyaimat. Három éve kutatom a BDSM és a fétisek evolúciós, pszichológiai, kulturális, történelmi hátterét. Idáig kétszer jártam az évente megtartott Római BDSM konferencián, itthon 2 évig szerveztem BDSM összejöveteleket, több előadást tartottam, illetve az első magyar LMBTQ és BDSM workshopon is előadtam, több előadótársammal együtt.

Oszd meg velünk véleményed, kritikád! Hozzászólások követése

Írj te is egy üzenetet!* Az eMail mező kitöltése kötelező, de nem jelenik meg a honlapon, nem osztjuk meg harmardik féllel!
** Hozzászólás írásával elfogadod az aktuális Felhasználási szabályok és feltételeket és az Adatvédelmi irányelveket!