Jelentkezz be itt!

Képzeletfölde

Az emberek fantáziavilágának viszonya a BDSM eseményekhez

Mi is az a BDSM? Hogyan kell csinálni? Bárkinek szabad művelnie?

Ezekre a kérdésekre nem válaszolok most. Bár kétségtelenül fontosak és érdekesek.

Ami mostanában foglalkoztat, az sokkal inkább az emberek fantáziavilágának viszonya a valósághoz, ezen belül is a BDSM eseményekhez.

Szent Anzelmusz egy Istenérvében azt állította, hogy minden tökéletesebb a valóságban, mint a képzeletben. Bár úgy gondolom, hogy sok esetre vonatkoztatva nincs igaza a skolasztikus bölcsnek, itt fontos számításba vennünk fenti gondolatát.

Sokak fejében él egy kép a BDSM bulikról: mindenki full latexben (hiszen az a trendi, a bőr már kiment a divatból…), mindenki szuper értelmes, szuper elegáns, tökéletes testfelépítésű, 100%-ig tisztában van mindennel a BDSM-ben és udvarias. Az egész esemény egy kastélyban, egy öt csillagos szállodában, vagy egy szuperül kialakított, hatalmas kínzókamrában történik.

Létezik ilyen hely… rengeteg pénz, és megbízható emberek szükségesek hozzá!

Az Upper Floor Képzeletföldje
Az Upper Floor megvalósította a maga Képzeletföldjét!

Ja igen, és ilyen események gyakran vannak, legalább száz fő részvételével, a belépés pedig vagy ingyenes, vagy maximum ezer forint.

Tisztelt Hölgyem és Uraim! Mikor tetszenek felébredni?

Megértem, hogy sokakban erős nyomott hagyott a szocialista rendszer, de a rendszerváltozás óta itt kapitalizmus van. Minden pénzbe kerül a drága fétis ruháktól, a helység bérlésen át, az italokig.

Ezen felül, rengetegen vannak, akik félnek, hogy egy ilyen eseményen bántani fogják őket! Tavaly egy úriember, aki először volt az eseményünkön, komolyan rettegett, hogy kivesszük a veséjét. A buli végén megnyugtattam, hogy ne aggódjon, azt csak a második alkalommal szoktuk kivenni, az emberek májával együtt.

Képzeletföldén
Képzeletföldén
Bár Szent Anzelmusznak igaza volt, hogy sok dolog jobb a valóságban, mint a képzeletben, azonban sok embernek kényelmesebb és egyszerűbb megragadni a Képzelet Birodalmában, ahol tényleg mindenki, mindenben szuper, minden ingyen van, és amúgy is minden tökéletes.

Az ébredés nem egyszerű. Elmenni egy BDSM eseményre, olyannak, aki még sosem volt, lehet félelmetes. Megértem az emberek aggályait. Ha valaki nagyon fél, hogy olyan fog vele történni, amit nem szeretne, akkor érdemes, ha többed magával érkezik.

Jó magam két évnyi buli szervezést, sok BDSM fellépést, közel száz BDSM videóban szereplést és közel 200 embert tudok referenciaként felmutatni. Sőt, még neves külföldi előadók ajánlását is.

Önfényezés? Tények. Tények, amik még mindig kevesek ahhoz, hogy sok ember félelmeit eloszlassák a BDSM eseményekkel kapcsolatban. Nincs se kastélyom, se szállodám, ám az emberek biztonságát szavatolom, a társaságot megszűröm.

Szép dolog a képzelet, hasznos is, de akit csak a félelmei és a filmekből, pletykákból szerzett torz információi uralnak, az meg fog maradni az otthoni rettegés mocsarában.

***

A tettek eszik meg a pudingot. Ám a puding még sosem evett embert. Merj belekóstolni!

Risley Addix
2016.05.02.
Budapest

A szerző RisleyAddix RisleyAddix
Ferencz Dániel Benjámin, a.k.a. Risley Addix, 15 éve élem meg tudatosan BDSM és fétis vágyaimat. Három éve kutatom a BDSM és a fétisek evolúciós, pszichológiai, kulturális, történelmi hátterét. Idáig kétszer jártam az évente megtartott Római BDSM konferencián, itthon 2 évig szerveztem BDSM összejöveteleket, több előadást tartottam, illetve az első magyar LMBTQ és BDSM workshopon is előadtam, több előadótársammal együtt.

Oszd meg velünk véleményed, kritikád! Hozzászólások követése

Írj te is egy üzenetet!* Az eMail mező kitöltése kötelező, de nem jelenik meg a honlapon, nem osztjuk meg harmardik féllel!
** Hozzászólás írásával elfogadod az aktuális Felhasználási szabályok és feltételeket és az Adatvédelmi irányelveket!