Jelentkezz be itt!

BDSM

És aki mögötte van

Sokat olvashatunk mostanában különféle pszichológiai és bulvár cikkeket a BDSM-ről. Ezek közt van néhány jó magyar nyelvű is. Azonban olyan cikkel nem találkoztam idáig, ami arról szólt volna, hogy kik is azok, akik a BDSM-et művelik? Igaz gyakran leírják, hogy átlag feletti intelligenciával rendelkeznek (még 17 évesen az iskolai mérésen az enyém 88 lett, tehát elvileg, most egy majdnem szellemileg hátrányos helyzetű ember írását olvassa…), azt is olvashatjuk, hogy sokan vannak magas beosztásban a BDSM-et űzök közül. Én még mindig azt kérdezem, kik ezek az emberek!?

Nem tudhatom, hogy a világszerte élő több százezer, vagy több millió BDSM-es embernek mi a pontos háttere, azonban itthon sok embert ismerek. Igaz, hogy sokan nagyon értelmesek, de vannak olyan taj parasztok is, hogy nem szakad rám a mennyezet, mikor így írok róluk, nemcsak azért, mert a villamoson ülök és ettől nem esne komolyabb bajom, hanem azért sem, mert ez a valóság.

Sokszínűség

Azonban egy ember nem csak a szellemi képességeiből és a beosztásából áll. Több mint fél tucat dominát ismerek (fizetőst és lifestyle dominát is), aki egyedülálló anya és egy vagy több gyermeket nevel. Ismerek olyan segédmunkást is, aki egyetemi tanárokat megszégyenítő gondolatmeneteket képes mondani, és még érettségije sincs. Domináns.

Ismerek olyan fetisisztát, aki átlagos értelmi szinttel rendelkezik, de nagyon erőszakos és nem érti a nemet, akkor sem, ha egy tucatszor mondja neki azt valaki.

Sokfélék vagyunk. Vannak valóban professzorok és vezérigazgatók, sőt még politikusok is köztünk, de a családi hátterünk, az értelmi és érzelmi képességeink egyáltalán nem azonosak, sőt sokszor még csak nem is hasonlók.

Jó magam Asperger szindrómás vagyok (az autizmus egy enyhébb formája), van, aki teljesen átlagos, van, aki skizofrén, sajnos akad néhány pszichopata is köztünk.

A BDSM-et komolyan űzök közt – a nagy tudományos vélekedésekkel ellentétben - mindenféle ember van az egyszerűtől, a zsenin át a soványig, az elváltig, az egyedülállóig, a csalfáig, és a polyamoryt (többes szerelem) megélő emberig.

Ahogy a Cicerótól származó mondás tartja: Varietas Delactat ( A változatosság gyönyörködtet), ne egyszerűsítsük le a dolgokat.

Risley Addix
2016.04.22.
Budapest-Solymár

Oszd meg velünk véleményed, kritikád! Hozzászólások követése

Írj te is egy üzenetet!* Az eMail mező kitöltése kötelező, de nem jelenik meg a honlapon, nem osztjuk meg harmardik féllel!
** Hozzászólás írásával elfogadod az aktuális Felhasználási szabályok és feltételeket és az Adatvédelmi irányelveket!