Jelentkezz be itt!

Hitelesen a BDSM-ről

Játék határok nélkül?

Figyelmeztetés: jelen írás felületes olvasás és/vagy rossz szándék esetén könnyen félreértelmezhető. Mivel a szerző ezzel tisztában van a cikkben többször ki van emelve a biztonság és a megfelelő szakértelem elengedhetetlen szerepe!

Mostanában sokakban felmerül házon belül, hogy miért csak bulvár/torz formában lehet itthon olvasni a BDSM-ről. Az ELLE, idén márciusi számában olvashatunk egy beszámolót, egy milánói dominától, aki természetesen nagyon örül, hogy már felhagyott a hivatásával, és aki természetesen csak a pénz miatt űzte ezt a foglalkozást.

***

Édesapám helyes irányba akarta terelni a szexualitásom, ezért tini koromban rendszeresen vett nekem (és magának?) Playboy, CKM és FHM magazinokat.

Isabella Sinclaire
Isabella Sinclaire
Az egyik FHM-ben (For Him Magazine) volt egy interjú egy híres, anyagias dominával, Isabella Sinclairerel, 2003-2004 környékén.

Két momentumra emlékszem az interjúból. Az egyik az volt, mikor a domina Hölgyhöz jelentkezett egy ember, aki azt kérte tőle, hogy feszítse keresztre. Én is találkoztam már itthon is ilyen vágyakkal, bár aki nekem írta, hogy keresztre feszítést szeretne, egyből elmondtam neki, hogy maximum egy keresztre lehet felkötözve. Nem volt saját keresztje, ajánlottam neki olyat, aki csinálna neki, de ő rövid úton eltűnt. Feltételezem, - egyelőre - csak fantáziál a dologról.

Azonban, aki Sinclare-hez érkezett, komolyan gondolta. Ő először nem is akarta elvállalni, hiszen ez komoly és maradandó sérüléseket okoz. Azonban a férfi megmutatta neki, hogy mind a tenyere, mind a lábfeje már át lett szögelve. Az interjúban Sinclare azt mondta, hogy ezért elvállalta őt.

Hozzá kell tennünk, hogy ez nem egy mindennapi vágy, de előfordul. Ráadásul a Fülöp Szigeteken vallási kereteken belül, vannak, akik rituálisan keresztre feszíttetik magukat - magas biztonsági és egészségügyi felügyelet mellett. Ugyanitt sokan vallási indíttatásból felvonulnak, miközben kemény bambusszal véresre verik saját magukat. (http://nypost.com/2015/04/03/filipino-devotees-nail-selves-to-cross-in-crucifixion-reenactment/).

Ha egy embernek van joga vallási/hitbéli indíttatásból ehhez, akkor kellő szakértelemmel a BDSM-ben is kivitelezhető ez a művelet. Természetesen nagyon oda kell figyelni minden részletre, és csak szellemileg és testileg teljesen egészséges emberrel tehető ez meg, és csak olyan végezheti, aki ért is ahhoz, amit csinál.

***

A másik kérés, amivel Simclare-hez fordultak az volt, hogy egye meg az egyik vendégét. Létező jelenség a kannibalizmus, de ha a keresztre feszítés erkölcsileg problematikus, akkor egy másik ember elevenen történő megevése erkölcsi tabu - igaz, az emberek megevését, nem katasztrófa helyzetben már több filmben is feldolgozták: Zöld Hentesek (dán), Swinney Todd (amerikai).

Mit tett tehát a domina, aki nem ehette meg vendégét, annak minden akarata – erős a gyanú, hogy ez inkább egy fantázia volt, és annyira nem örült volna, ha kiharapott volna belőle egy darabot - ellenére sem?

Egy szerepjáték kereteibe ágyazva eljátszotta, hogy a férfi egy amazon törzs fogságába került, és ecsetelte neki, hogy hogyan fogják előkészíteni, megsütni és végül megenni.

Lehet, hogy a férfi elment hozzá többször is, a fantáziája kielégült és nem esett bántódása sem.

***

Kasztrálás
forrás: shalottianshards.wordpress.com
Az írásban felhozott két példa bár extrémnek tűnhet, de a BDSM, amennyiben mindkét fél beleegyezésével történik erkölcsileg nehezen ítélhető el. Tudom, hogy sokan most (vagy már sokkal korábban) felszisszentek: „De hát a jog! Mi van a joggal?” Természetesen senkit nem buzdítok arra, hogy feszítsen keresztre bárkit, vagy játsszon el egy kannibálos félelemjátékot (a félelemről azt tartják, hogy a legerősebb vágyfokozó, és rengeteg ember van, aki biztonságos körülmények közt szereti megélni, átélni félelmeit). A férfiak gyakorta fantáziálnak arról, hogy kasztrálják őket. Ismertem egy hazai dominát, aki kellő orvosi ismerettel rendelkezett és szimulálta a kiherélését, azáltal, hogy orvosi ruhában ejtett egy kis metszést a heréken, amit aztán összevarrta. Nem történt semmilyen maradandó egészségkárosodás.

A hazai BDSM társadalomban szinte mindenki ismeri Palit (álnév), akinek az a mániája, hogy hajtsanak át rajta autóval. Egyesek szerint Pali csak polgárpukkasztó, és jót röhög a markában, hogy mindenki hülyének nézi vágyai miatt. Azonban 2011-ben, mikor együtt laktam egy anyagias dominával, Pali bejelentkezett hozzá, hogy szeretné meghágni az autója kipufogó csövét, de úgy, hogy jár a motor. Többen is mondtuk a hölgynek, hogy ez veszélyes, ha nem jár a motor, akkor semmi gond nincs vele, csinálja csak Pali, ha ehhez van kedve. A hölgy hajthatatlan volt. Szerencsére Pali nem jött el, bár többször telefonált, hogy úton van… Ezt a jelenséget sokan ismerjük.

Ebben az esetben azonban a hölgy viselkedése kifogásolható erkölcsileg. Miért? Hiszen mindkét fél beleegyezését adta. A keresztre feszítéssel ellentétben itt (szakszerűen, teljesen egészséges emberen elvégezve), Pali férfiassága valószínűleg szénné égett volna. Ezen a ponton el lehet mélyedni erkölcsi-filozófiai vitákban, hogy meddig számít a szabad akarat, és honnantól kell megálljt parancsolnunk a vágyaknak. A magam részérül úgy gondolom, hogy bármilyen testrész csonkításról is beszélünk, az nem fér bele a BDSM-be. Ezzel senkinek nem kell egyetértenie.

Ízelítő galériánkból

Tisztában vagyok azzal is, hogy ez az írás egy pillanat alatt kiforgatható, és aki rosszindulattal, vagy kevéssé figyelmesen olvassa, mondhatja azt, hogy a szerző csak a brutalitást tartja BDSM-nek. Épp ellenkezőleg. Arra akartam rávilágítani, hogy 15 évvel ezelőtt, még tiniként olvastam egy cikket, egy egyszerű férfi magazinban, aminek szerintem sokkal több volt a realitás alapja, mint a manapság megjelenő fogalmakat összekeverő és a BDSM-et teljesen torzan leíró esszéknek, riportoknak.

A BDSM-be ugyanúgy beletartozhat a keresztre feszítés (még egyszer hangsúlyozom, csak kellő szaktudással, és teljesen egészséges alannyal), mint a megevéssel való mindfucking (elmével való baszakodás), mint a fenekelés, korbácsolás, lábimádat, verbális degradálás, kötözés, orvosi szerepjátékok, a CBT (farok és herekínzás), vagy a petplay.

Tág a spektrum, kevés a hiteles írás – ami nagy olvasóközönséget is elér.

Risley Addix
2016.03.18.
Budapest-Solymár

Oszd meg velünk véleményed, kritikád! Hozzászólások követése

Írj te is egy üzenetet!* Az eMail mező kitöltése kötelező, de nem jelenik meg a honlapon, nem osztjuk meg harmardik féllel!
** Hozzászólás írásával elfogadod az aktuális Felhasználási szabályok és feltételeket és az Adatvédelmi irányelveket!