Jelentkezz be itt!

Inspiráló beszélgetés: ki lóg ki a sorból(?)

Mi teszi a kinkstert?

Az előző R&S BDSM bulin egy fiatalember félrehívott és beszélgettünk. Ő azt mondta, hogy kívülállónak érzi magát a többiekhez képest, akik aktívan művelik a BDSM-et. Megkérdeztem, hogy miért gondolja így. Azt felelte, azért, mert neki nincsenek fétisei.

Itt feltételezem, hogy a szexuális fétisekre utalt (a fétisek fajtáiról lásd korábbi cikkünket: Röviden a fétisekről). Sokan gondolják úgy, hogy a szexuális fétisek csak egy anyagra, tárgyra, vagy testrészre terjedhetnek ki. Ez egy közkeletű tévedés, mert egy tevékenység is lehet fétis: a fenekelés, a korbácsolás, a taposás. Lehet, hogy valaki nem is lábfetisiszta, de taposás fétise van, mert az ő mazochizmusát ez elégíti ki.

Az úriembernek is elmondtam ezt, hasonló példákkal, mire azt mondta, hogy neki ilyen fétisei sincsenek. Gondolkoztam és azt mondtam neki, hogy még ettől sem lóg ki a sorból, hiszen ha valami a fétisünk az azt jelenti, hogy rajongunk érte, nagyon szeretjük megélni a fétisünkkel kapcsolatos vágyainkat.

Lehet valakinek rengeteg vágya, de ha ezek közül egyik sem emelkedik ki, egyik sem tör rá elsöprő erővel az emberre, akkor – az én fogalmaim szerint -, nem fetisiszta. Ha valaki semmilyen értelemben nem fetisiszta miért ne élvezhetné a BDSM-et?

Ízelítő galériánkból

A BDSM lehet csak fűszer valaki életében, és ahogy fentebb írtuk az is lehet, hogy egyszerűen nincs olyan a társadalmi normáktól eltérő, kiemelkedően erős vágya, ami miatt fetisisztának érezné magát.

Ezzel szemben a főszerkesztő úr felhívta a figyelmem egy érdekes jelenségre: elképzelhető, hogy valakiben nem tudatosul, hogy ő mi/micsoda.

Ennek szerintem két oka lehet:

  • Az információ hiány, bár ma már rengeteg kommersz és szerencsére egyre több kulturált helyen találkozhatunk a BDSM-mel és a fétisekkel, így feltételezem, hogy az esetek kisebbik felében fakad ebből, hogy valaki nem határozza meg magát, például passzív korbácsolás fetisisztaként (olyan személyként, aki kifejezetten azt szereti, ha őt korbácsolják)
  • Ami – szerintem - sokkal gyakoribb az elfojtás: a társadalmi normák miatt meglehetősen gyakran előfordul, hogy bár valaki ráébred, hogy ő bőr-kesztyű / izzadt hónalj fetisiszta, de tudja, tapasztalja, hogy ezt rengetegen nem fogadják el, ezért az adott ember inkább elfojtja magában ezt a vágyat és olyan elmeállapotot ér el magánál, amiben már tudatosan nem is lesz jelen a fétise.

A hónalj egy saját példa volt, bár én nem fojtom el, hogy hónalj fétisem (is) van, annak ellenére, hogy a legtöbb Hölgy számára furcsa, hogy miért szeretem a hónaljukat szagolgatni, akkor, amikor illatos. A válasz igen egyszerű, nem véletlen, hogy Alex Comfort: A szex öröme című, rövid szexuális útmutató kötetében így ír a hónaljról:

Klasszikus csókhely. Semmiképp sem szabad borotválni. Tenyér helyett használható a partner elhallgattatására a csúcsponton; ha mégis a tenyered használod, előbb dörzsöld meg vele a saját hónaljadat és a partneredét is.

(170-171.pp. ford.: Dán-György Rózsa, Kelta Kft. Budapest)

Armpit lick
forrás: ModelMayhem.com
Bár a Hölgyek többségét, akiknek szagoltam/szagoltam volna hónalját nem igazán érdekelt a hónalj fétis tudományos magyarázata, itt megemlítem, mert nem érzem úgy, hogy kilógnék a sorból, emiatt a sokak által furcsának tartott fétisem miatt. És bizony Comfort Mester neve itt is gyorsan elénk tárul a neten, aki azt állította, hogy a Nők számára, hónaljuk borotválása „egyszerűen, barbár vandalizmus” (https://en.wikipedia.org/wiki/Armpit_fetishism)

Ha még jobban beleássuk magunkat a hónalj fetisizmusba, rálelhetünk, hogy ez sem egy modern fétis. Több európai és kínai műben is dicsőítik a hónaljat, mint a szexualitás oltárát.

Ha ezt összevetjük azzal, amit Féré figyelt meg: a hónalj illata/szaga képes az emberi illatok/szagok közül a legnagyobb energia löketet adni az embernek, nem is csoda, hogy létezik hónalj fetisizmus.
Ezt Féré úgy fedezte fel, hogy megfigyelt egy asszonyt, aki a tiszta ruhák teregetése közben, 5 percenként megszagolta a saját hónalját, és ezután mindig újult erőre kapott (Havelock Ellis:1927: Studies in the sexology of sex, forrás: http://www.gutenberg.org/files/13613/13613-h/13613-h.htm)
Egy tanulmány szerint, pedig a hónaljszőr maga egy feromonszóró, ami segít abban, hogy minél több potenciális partnerhez eljusson az adott Hölgy/úriember illata (http://nymag.com/thecut/2015/06/everything-there-is-to-know-about-pit-hair.html)
Sokan ódzkodnak attól, hogy az embert állatnak tekintsék, és a szerelem alapjait a biokémiában - is - keressék. De ne is időzzünk tovább. Még egy fontos rész hátra van.

***

Beszéltünk korábban arról, hogy azért mert valakinek nincsenek szexuális fétisei, vagy éppen olyan fétisei vannak, amik csak cselekedetekhez köthetőek, attól még az adott ember benne lehet a BDSM-ben. Ennek az ellenkezője is igaz, vannak olyan emberek, akik csak fetisiszták (pure fethisits), akiket csak és kizárólag a fétisük éltet. Ez már egy ingoványosabb talaj, ha valaki kizárólag kézfej fetisiszta, de nem szereti sem a pofozást, sem semmit, amitől a kézfej a BDSM-hez köthető lenne, az adott ember lehet csak fetisiszta, anélkül, hogy úgy érezné, hogy a BDSM-hez bármi köze lenne. Természetesen gyakran előfordul, hogy a fetisisztáknak vannak domináns, szubmisszív, vagy switch vágyaik, amik kapcsolódnak a fétiseikhez.

A szexuális vágyak terén nincs két egyforma ember és nem kell megvetni valakit, ha ő úgy érzi, hogy a BDSM világába tartozik és nincsenek fétisei, és azt a fetisisztát sem kell megvetni, akinek bár több fétise van, de hidegen hagyja a BDSM.

És ha már az imént megemlítettük a kézfej fétist, még egy történelmi érdekesség: az utolsó német uralkodónak kéz, kar és egyenruha fétise is volt. állítólag több, mint 400 egyenruhával rendelkezett, ráadásul az uralkodó szerette kardjának markolatával elfenekelni a férfiakat. (http://listverse.com/2014/11/25/10-mad-tales-from-the-life-of-germanys-last-emperor/),

II. Vilmos császár egyenruhában
II. Vilmos császár egyenruhában és lovassági csizmában

Bár sokan nem fogadják el, de a manapság divatos női csizmák ezen harci/nemesi lábbelik leszármazottjai.

Risley Addix

Oszd meg velünk véleményed, kritikád! Hozzászólások követése

Írj te is egy üzenetet!* Az eMail mező kitöltése kötelező, de nem jelenik meg a honlapon, nem osztjuk meg harmardik féllel!
** Hozzászólás írásával elfogadod az aktuális Felhasználási szabályok és feltételeket és az Adatvédelmi irányelveket!