Jelentkezz be itt!

Dogmáim

Blogbejegyzés

Dogmáim

A minap felugrott egy emlék a nagy kéken. Egy motivációs idézet volt egy ilyen cégeknek kiadott füzetecskéből. Az idézet a következő volt.

„Tudd, hogy mit kell tenned, ha nem tudod, hogy mit kell tenned!”

Az én megjegyzésem erre az emlékre már 2 éve is az volt, hogy hát azért ez nem pont így van. Tehát arról van szó, hogy én ezt az üzenetet először beszoptam, aztán egy év múlva rájöttem, hogy hülyeség. 

Ez most arról jutott eszembe, hogy egy kedves ismerősöm átküldött egy videót, ahol egy szakember az orvosokat állítja pellengérre, az oltakozással kapcsolatban, hogy nem feltétlenül tudják, hogy miről beszélnek. És éppen ezért még ebben a videóban ezt az úriembert is pellengérre állítják, hogy milyen hülyeség amit mond. 

Nekem erről Feldmár András egy rövid szösszenete jutott eszembe, amikor R. D. Laing-re hivatkozott. Az idézet így szól;

„Az Orvostudományi Egyetemnek a pszichiátria szakja, az tulajdonképpen egy színészképző. Mert azt tanítják meg embereknek, hogy hogyan kell játszani egy pszichiátert. Mert olyan nincs, hogy egy pszichiáter. Az csak egy szerep. Ami nagyon érdekes ezzel kapcsolatban, hogy az én tanárom volt az egyetlen… Én sokat olvasok, de soha nem olvastam egy pszichiátert, aki azt írta volna, hogy mit tegyünk akkor, amikor nem tudjuk, hogy mit tegyünk. Pszichiátereknek ezt nem szabad megkérdezniük. A színész iskolában megtanítják, hogy nekik mindig tudni kell, hogy mit kell csinálni, mert különben nem jó orvosok. Tehát, hogyha egy orvos megkérdezi magától és másoktól, hogy mit kell csinálni akkor, amikor nem tudom, hogy mit kell csinálni, akkor a többi pszichiáter azt mondja, hogy nahát ez hülye. Ez nem lehet egy pszichiáter. Ez bolond. Majd hogyha hozzám jön, akkor én majd kezelem.”

Én azt gondolom, hogy ez nem csak a pszichiáterekre vonatkozhat.  

Egy ismerősöm felhívta a figyelmemet arra, hogy létezik egy blog, ahol igen sokszor hivatkoznak többek között rám is. Beleolvastam és én azt látom, hogy majd minden ponton félre vagyok értve. Nem szeretnék ezzel különösebben foglalkozni, mert a barátnőm erről írt már egy szösszenetet a segédmunkás pixien. Mindenesetre arra jó, hogy egy kis rálátást kapjak arra, hogy mások hogyan láthatnak engem, milyen dogmáim (?) vannak, hogy a buddhista hit így, a buddhista hit úgy…

Na jó én ezt itt el is engedem, lezárásképpen pedig egy Buddha idézettel zárok, amire akár nyugodtan tekinthet úgy bárki, mint az én egyik legnagyobb dogmámra. 

„Ne higgy vakon abban, amit mondanak. Ne azért hidd a szavaimat, mert más meggyőzött felőlük. Ne higgy mindent, amit másoktól látsz, hallssz vagy olvasol, legyen szó nagy tekintélyű személyről, vezetőről vagy vallásos szövegről. Ne csak az ésszerűségre, sem pedig az elmélkedésre alapozz. Ne hagyd figyelmen kívül saját hatalmadat és ne kövess vakon másokat. Ez az út csak illúziókhoz vezet téged. Találd meg te saját magad, ami az igaz, ami a valóság.”

A szerző VoodooLove VoodooLove
Torzult szeretetnyelvű szadista gazember vagyok, aki a Galaktikus Birodalom, partizán gerillájaként, szub-mazó kurvákkal gengszterkedik, puncipecegtető switchekkel trollkodik, és agyonbassza a tömegkultúrát (is). Időnként női hangon beszélek. Áldozatomat nem ölöm meg csak megsebesítem. Ismeretlenekkel nem játszo(k), keresztbe teszem a kezem előttük. Joker és Harley nem viccel! Tudd hol a helyed szuka! Különben úgy jársz, mint Csipkerózsika, akit megbasztak alva, és kilenc hónap múlva Ikreknek ad életet.

Oszd meg velünk véleményed, kritikád! Hozzászólások követése

Írj te is egy üzenetet!* Az eMail mező kitöltése kötelező, de nem jelenik meg a honlapon, nem osztjuk meg harmardik féllel!
** Hozzászólás írásával elfogadod az aktuális Felhasználási szabályok és feltételeket és az Adatvédelmi irányelveket!