Jelentkezz be itt!

Cenzúrázott bejegyzés az smpixie.com oldaláról

Blogbejegyzés

Próbálom valahogy egyszerűen megfogalmazni a gondolataimat, hogy még a leghülyébb is értse, hogy miről van szó. 

Már csak az eddigi munkáimnak is köszönhetően többféle munkacsoportban dolgoztam. Tényleg volt itt mindenféle struktúra, az autoritertől kezdve az egészen liberális vezetési stílusig, és magam is irányítottam embereket. De én azt gondolom, hogy milyen stílusú a vezetés az lényegében teljesen mindegy a munka szempontjából. Van egy olyan struktúra, ami egyébként roppant hatékony tud lenni, ha munkacélokat kívánunk elérni, viszont általában az szokott lenni a hátránya, hogy a munkacsoport felfalja saját magát. Tehát magyarán mondva a legnagyobb kockázati tényező ennél a struktúránál, hogy a küldetést maguk a csoport tagjai fogják akadályozni egy ponton túl. Szóval a lényeg az, hogy a csoportnak egy külső ellenség ellen kell fellépnie, de ez mindig minden esetben egy belső feszültséggel is jár. Ezt a legegyszerűbben talán úgy lehet megfogalmazni, hogy bekapcsoltad a falkakapcsolót. Ennek lényegében az lenne a célja, hogy egy sokkal összetartóbb csoporttal tudjunk dolgozni. Ez kisebb létszámú csoportoknál még akár lehet működőképes formáció is, csak az vele a gond, hogy a létező belső feszültség miatt rengeteg energiát kell belefektetni abba, hogy a csoport egyáltalán meg tudjon maradni csoportnak. 

Na szóval, van egy cég, aminek van „A” telephelye és „B” telephelye. Az "A" telephelyen a vezető a „B” telephelyen történt dolgokról úgy nyilatkozik, mintha azok külső ügyek lennének, míg az „A” telepen történnek a belső ügyek. Ennek csupán annyi a lényege, hogy az „A” telepen működő csoportdinamikát, és az „A” telep vezetőjének a hatalmát erősítse. Semmi több, tiszta lószar az egész, egy konkrét cégről beszélünk. 

Értem én, hogy a többség valószínűleg ezt így nem látja át, és ha feljön a netre, akkor a bugyijából csorog a nedű, ha valaki úgy beszél hozzájuk, mint az „A” telep vezetője, de szeretném jelezni, hogy a „B” telepen már épp úgy kommunikálnak az „A” telepről, hogy ott pedofil, elmebeteg, perverz rohadékok dolgoznak. És az közel sem biztos, hogy ezért a „B” telepen dolgozók a felelősek. Én személy szerint inkább egy olyan struktúrát támogatnék, ahol nincs hatása a csoport dinamika torzításának, és „A” telepet és „B” telepet nem egymás ellen hergeli, hanem inkább összehangolja a kettőt. Mert valójában ez mindenkinek az érdeke. 

Ebbe az egészben az a szomorú, hogyha itt a Pixien ezt nem lehet átlátni, akkor hogyan látja át az illető, ha ugyanezt csinálja vele a főnöke, a politika, vagy egy mozgalom, vagy legrosszabb esetben egy családfő?

Egy jó pár éve már, hogy itt diskuráltam egy szaktárssal, aki azt javasolta nekem, hogy mindegy mit csinálok, csak ne legyen olyan, hogy „BDSM Nagyúr”. Én akkor így nem értettem, de nem sokkal később leesett a tantusz. Tegnap R.A. kolléga remekül megfogalmazta nekem, hogy itt valójában a BDSM felsőbbrendűségről van szó. És ha létezik BDSM felsőbbrendűség, akkor nem is érdemes azon csodálkozni, ha majd megjelennek a Vanilla motorosok.

Úgyhogy lassan kezd a tököm tele lenni az Uraságokkal és a kibaszott indokolatlan, primitív, kifejezésnáci, kettősmércén alapuló cenzúrával. Mert az kívülről ilyen baszd meg, mint ez a videó. Kibaszott szánalmas!

A szerző VoodooLove VoodooLove
Torzult szeretetnyelvű szadista gazember vagyok, aki a Galaktikus Birodalom, partizán gerillájaként, szub-mazó kurvákkal gengszterkedik, puncipecegtető switchekkel trollkodik, és agyonbassza a tömegkultúrát (is). Időnként női hangon beszélek. Áldozatomat nem ölöm meg csak megsebesítem. Ismeretlenekkel nem játszo(k), keresztbe teszem a kezem előttük. Joker és Harley nem viccel! Tudd hol a helyed szuka! Különben úgy jársz, mint Csipkerózsika, akit megbasztak alva, és kilenc hónap múlva Ikreknek ad életet.

Oszd meg velünk véleményed, kritikád! Hozzászólások követése

Irónia -

Azért van abban némi irónia, hogy ezen az oldalon az első blogbejegyzés is lényegében valami nagyon hasonlóról szól a pixievel kapcsolatban. :)

Jártam a cipődben -

Sajnos teljesen igazad van abban, hogy a Pixien erőteljes és gyakran kettősmércén alapúlú cenzúra van, de ez ellen -jelenleg- úgy érzem, semmit nem lehet tenni, én is több ízben megpróbáltam, lepattantam a hatalomról, mint gumilabad az iskola faláról.

Írj te is egy üzenetet!* Az eMail mező kitöltése kötelező, de nem jelenik meg a honlapon, nem osztjuk meg harmardik féllel!
** Hozzászólás írásával elfogadod az aktuális Felhasználási szabályok és feltételeket és az Adatvédelmi irányelveket!