Jelentkezz be itt!

Hátulgombolós Dominák és Őze Lajos főnix-motívuma.

Blogbejegyzés

Tegnap volt egy remek gondolatmenetem, amit nem biztos, hogy most itt írásban rekonstruálni tudok. Néhány hete olvastam egy blogot arról, hogy 19-20 éves domina, miért mondhatja magát dominának?

Én nem értem a kérdést sem, mert már az én 4 éves lányom is rájött arra, hogy hogyan érvényesítse az akaratát másokon. Ez nem kor kérdése.Tehát nagyjából a gyerek részéről a technika az úgy néz ki, hogy megáll a kirakat előtt és addig onnan nem hajlandó elmozdulni, amíg ővé nem lesz az, amit kiszemelt magának. És ha kell akár a hangos üvöltést és hisztizést is beveti magának. A szülőnek itt leginkább a manipuláció lesz az eszköze, hogy tovább tudjanak lépni. Mert ha nincs is tisztában vele az illető, hogy manipulál, de amikor racionálisan szeretné megmagyarázni a gyereknek, hogy amit most szeretne, az sokkal jobb lenne neki is, ha most nem szeretné, az akárhogy is nézzük, de egy manipuláció. Önmagában ez az akaratosság nem egy rossz dolog, hisz ez az eszköz arra szolgál, hogy a gyerek kifejezésre juttassa, hogyan akar megvalósulni. De például, amikor még nem olyan fejlett a gyerek verbalitása, rá van kényszerülve, hogy más eszközökkel próbálja megvalósítani magát. Ezért én egy cseppet sem gondolnám, hogy egy fiatalabb csak rosszabb lehet. Pont ellenkezőleg. Ha például felhasználja a szülei fegyverét a hiszti ellen, akkor már ilyen kisgyerekként is ráérez arra, hogy hogyan manipulálja a környezetét. És ahogy fejlődik a verbalitás, csak egyre dörzsöltebben érvényesíti az akaratát mások felett. Amikor pedig megérkezik a kamaszkor, extrémitásba is torkollhat a jelenség.

Aztán Őze Lajos jutott eszembe, aki egy erősen introvertált férfi volt és nagyon jó gondolatai voltak ezzel kapcsolatban. Találtam egy videót, amit én eddig nem ismertem, de nagyon hasonló dolgokat mond, kvázi kivonatként, mint amilyen motivumokat én is megjelenítek az írásaimban időről időre. És ez ebben a konkrét videóban nem más lesz, mint a főnix-motivum. 

Őze Lajosról nem árt tudni, hogy az emberkerülését egy gyerekkori traumához köti, aminek folytán nagyon sokáig verbálisan sérült volt, mert dadogot. Saját magának kelett kidolgoznia egy technikát arra, hogy le tudja győzni a beszédhibáját, és nem egyszerűen csak legyőzte, de valósággá tökéletessé fejlesztette. A gondolatai a magányról pedig rengeteg energiát adhat, ha valaki jól tudja érteni őt.

A szerző VoodooLove VoodooLove
Torzult szeretetnyelvű szadista gazember vagyok, aki a Galaktikus Birodalom, partizán gerillájaként, szub-mazó kurvákkal gengszterkedik, puncipecegtető switchekkel trollkodik, és agyonbassza a tömegkultúrát (is). Időnként női hangon beszélek. Áldozatomat nem ölöm meg csak megsebesítem. Ismeretlenekkel nem játszo(k), keresztbe teszem a kezem előttük. Joker és Harley nem viccel! Tudd hol a helyed szuka! Különben úgy jársz, mint Csipkerózsika, akit megbasztak alva, és kilenc hónap múlva Ikreknek ad életet.

Oszd meg velünk véleményed, kritikád! Hozzászólások követése

Írj te is egy üzenetet!* Az eMail mező kitöltése kötelező, de nem jelenik meg a honlapon, nem osztjuk meg harmardik féllel!
** Hozzászólás írásával elfogadod az aktuális Felhasználási szabályok és feltételeket és az Adatvédelmi irányelveket!