Jelentkezz be itt!

A lányok a bányában dolgoznak...

Blogbejegyzés

Felugrott ma egy cikk a nagy kéken, rákattintottam, és azalatt több hasonló tematikájú régebbi cikk is megjelent. Összegzem! Bódi Guszti, Gergely Róbert, Bakács Tibor Settenkedő, Varga Feri, Dósa Mátyás a covid idején mind kétkezi munkát végeznek. Míg a másik oldalon a lányok, akiket most nem fogok nevesíteni, de menyasszonykodnak, gyerekkel pózolnak és szülnek. Könnyen lehet, hogy csak az algoritmus játéka, de ha nem, akkor ideje lenne elengedni a feminista kultúrharc mantráját a patriarchális társadalomról.

Noha ennek ellent látszik mondani az a 2010-es reprezentatív kutatás, miszerint a dolgozó korú nők naponta átlagosan körülbelül egy órával dolgoznak többet, mint a férfiak. Ebbe pedig beleszámít mindenki. Azok is akik sokat dolgoznak a munkahelyükön, azok is, akik semmit sem, és az otthoni munka is. Így jön ki a hölgyeknél az egy óra többlet. Persze itt átlagról beszélünk.
 

A magam részéről itt 2020-ban pozitív változás történt. Mivel én egyedül élek, a házimunka is rám marad, és nem is szeretem elfogadni ebben a segítséget sem másoktól. De az a helyzet, hogy én ezt nem érzem munkának. Nekem gyakran ez egy afféle kikapcsolódás, ahol közben lehetőségem van elmélkedni, vagy mondjuk zenét vagy rádiót hallgatni. Ugyanakkor a hivatalos munkámból, -de ez maradjon köztünk! -akár napi 2-3 órát is elkummantok. Ezt az időt pedig visszaforgatom a házimunkába. Tegyük hozzá, hogy azelőtt akár 2-3 órával többet is dolgoztam és most ezt kompenzálom így. Hát nem lehet azt hagyni, hogy az ember folyamatosan mindig a körülmények áldozatává váljon, mert akkor a munkáltatók ezzel előszeretettel élnek vissza. Mint ahogy ez tegnap is történt velem. Ilyenkor jó ha ki tud állni az ember a saját igazáért.

Valamiért ma este nem nagyon tudtam aludni, és letöltöttem PDF-ben a Munka Törvénykönyvét és azt bújtam reggelig, mígnem találtam 4 passzust, amivel megfogtam a munkáltatómat. Úgyhogy most nagyon elégedett vagyok magammal, mert nem kell a sztahanovistát játszanom. Marad minden a régiben. De vajon az idő, amit a MTk.-nek a tanulmányozásával töltöttem tekinthető-e munkának?

Mert én szívesen adom az időmet, de jó pénzért! :)
 

A szerző VoodooLove VoodooLove
Torzult szeretetnyelvű szadista gazember vagyok, aki a Galaktikus Birodalom, partizán gerillájaként, szub-mazó kurvákkal gengszterkedik, puncipecegtető switchekkel trollkodik, és agyonbassza a tömegkultúrát (is). Időnként női hangon beszélek. Áldozatomat nem ölöm meg csak megsebesítem. Ismeretlenekkel nem játszo(k), keresztbe teszem a kezem előttük. Joker és Harley nem viccel! Tudd hol a helyed szuka! Különben úgy jársz, mint Csipkerózsika, akit megbasztak alva, és kilenc hónap múlva Ikreknek ad életet.

Oszd meg velünk véleményed, kritikád! Hozzászólások követése

Írj te is egy üzenetet!* Az eMail mező kitöltése kötelező, de nem jelenik meg a honlapon, nem osztjuk meg harmardik féllel!
** Hozzászólás írásával elfogadod az aktuális Felhasználási szabályok és feltételeket és az Adatvédelmi irányelveket!