Jelentkezz be itt!

Miért is fontos az érintés? (Intro vs. Extro szexualitás.)

Blogbejegyzés

Miért is fontos az érintés? (Intro vs. Extro szexualitás.)

Ezt a bejegyzést eredetileg a Kink Paradise BDSM Közösség csoportjába írtam, de úgy gondoltam, hogy áthozom ide is, mert talán érdekes lehet másoknak is.

Na, akkor most én hozom a következő Szex Pozitív cuccot. Ki gondolta volna? :D

Komolyra fordítva a szót, nagyjából kezdem átlátni a szemlélet különbséget, ami egyébként egy nagy dolog. És ezt most nem, mint kritika írom, hanem inkább arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy az érintés fontossága, noha kétség kívül fontos dolog, de nem mindenkinél ilyen meghatározó. Vagy legalábbis nem ebben a formában. És ez bizonyára az introverziómból jön. Tehát számomra a szexualitás elsősorban tényleg inkább kognitív funkciókból, verbális és nonverbális folyamatokból áll, és ez adja az intimitás magvát. Aztán jönnek a testi dolgok, beleértve az érintést is.

Tehát én úgy gondolom, hogy a szexualitásnak van egy extrovertált és egy introvertált verziója, de az utóbbit hajlamosak vagyunk mellőzni. Sőt, hogyha nagyon szeretnék, akkor bele tudnék kötni a terminológiába is, mert van egy utalás arra, hogy „még nem tud tudatosan érinteni”, ami introvertált szemléletből totálisan értelmezhetetlen kijelentés, az extrovertáltból viszont nagyon is érthető. Tehát az én szemléletemnek az lenne a lényege, hogy az extrovertált tapasztalatot elég ha csak egyszer tapasztalja az ember, és ezt elevenítjük fel introvertáltan. Ez pontosan azért van így, hogy ne alakuljon ki függőség a külső megfelelésnek.

Az én BDSM élményeim során az érzelmi szadizmus egyik formája éppen az intimitás megtagadása, ami azért tud olyan húsba vágó lenni a másik embernél, mert rosszul programozta az extrovertált tapasztalat jelentőségét. Vagy csak azért, mert nem tudja, hogy létezik egy ellenpólus is. Aki pedig ezt nem ismeri fel, annál ez a játék megfelelési kényszert fog generálni.

Tehát számomra a BDSM, pont ennek a kettősségnek az elengedése valójában. Erről szól a gyakorlat. Mert nincs olyan, hogy csak extrovertált szemlélet, vagy csak introvertált szemlélet. Valójában az egyensúlyra kell törekedni, ki kinek a saját személyiségének megfelelően. Kétség kívül kell ehhez egy kis „buddhista” szemlélet, hogy megértse az ember, hogy ez egy ilyen hasadt cucc. Ami nem csak arról szól, hogy keressem a fényt magamban, hanem arról is, hogy megismerjem az árnyoldalamat is. A new age terminológiát, melyről jövő belső energiákról stb, én elengedném, mert szerintem ez nem érzés alapján működik, hanem rálátás útján.

Tehát akkor még egyszer így a végére, jelen esetben nem a kritika játszott szerepet a gondolataimban, hanem az, hogy szóljak arról, hogy ez a fajta szexualitás, amit a videóban Hummel Zsolt és Kékes Réka képvisel, az azoknak szól, akik ilyen beállítottságúak, vagy erre van szükségük.

A szerző VoodooLove VoodooLove
Torzult szeretetnyelvű szadista gazember vagyok, aki a Galaktikus Birodalom, partizán gerillájaként, szub-mazó kurvákkal gengszterkedik, puncipecegtető switchekkel trollkodik, és agyonbassza a tömegkultúrát (is). Időnként női hangon beszélek. Áldozatomat nem ölöm meg csak megsebesítem. Ismeretlenekkel nem játszo(k), keresztbe teszem a kezem előttük. Joker és Harley nem viccel! Tudd hol a helyed szuka! Különben úgy jársz, mint Csipkerózsika, akit megbasztak alva, és kilenc hónap múlva Ikreknek ad életet.

Oszd meg velünk véleményed, kritikád! Hozzászólások követése

Írj te is egy üzenetet!* Az eMail mező kitöltése kötelező, de nem jelenik meg a honlapon, nem osztjuk meg harmardik féllel!
** Hozzászólás írásával elfogadod az aktuális Felhasználási szabályok és feltételeket és az Adatvédelmi irányelveket!