Jelentkezz be itt!

Transzparadoxon

Blogbejegyzés

Transzparadoxon

Szeretném előre leszögezni, hogy ezzel a blogommal nem politizálni szeretnék, hanem pont ellenkezőleg. A politikát szeretném lebontani az identitás és a szexualitás kérdéséről. Hogy ez mennyire sikerül még fogalmam sincs, de ezt talán a kedves olvasónak illenék eldöntenie.

A transzneműség ma már valami nagyon különös kuriózumnak van beállítva. A 2014-es Euróvíziós Dalfesztiválon a Conchita Wurst jelenség nagyrészt már erről szólt. Holott a figura valójában nem is transznemű, hanem szimplán homoszexuális. Na, valahogy így van meghamisítva a transzneműség létállapota is. Mert hát miről is van szó?

Arról, hogy valaki, aki férfi testbe született igazából nőnek érzi magát. Nőként gondolkodik, nőként viselkedik, csak hát ugye mind ez az egész egy férfi testbe van bezárva. Ez nem olyan jó buli, mint ahogy ezt sokan kommunikálják, és hát ezeknek a személyeknek találták ki a nemváltoztatás lehetőségét.

Még 2016-ban volt egy eset, hogy Észak-Kalifornia olyan törvényt hozott, hogy a transzneműeknek is azt a mosdót kell használniuk, ami a születési anyakönyvi kivonatukon feltüntetett nemnek felel meg. Az akkor nagy felháborodást okozott a transzneműeknél, mondván, hogyha nem használhatják az identitásuknak megfelelő mosdót, akár maradandó károsodást is szenvedhetnek, különösen úgy, hogy nincsenek is szeparált fülkék a mosdóban. Ezt a pert, ha jól emlékszem, akkor megnyerték. De azért nem árt megjegyezni, hogy azok, akik külön transznemű mosdókért harcolnak, azok soha nem a transzneműek. Ez csupán csak a kultúrharc része, mert egy transzneműnek ez nem kérdés, hogy melyik mosdót használja. Akik politikailag így használják fel a transzneműeket, azoknak valójában az a céljuk, hogy megkérdőjelezzék a természet és a nemek dualítását. Mert mi más lehetne?

Tehát az az igazság, hogy transzneműnek lenni az nem egy normális állapot, mert ők mind szenvednek attól, hogy nem olyan testben élnek, ami az identitásuknak megfelel. Ezért találták ki a nemváltoztatás intézményét, hiszen ezt azért az orvostudomány már nagyon profin meg tudja oldani. A Magyar Kormány pedig hozott egy olyan törvényt, ami ezt a lehetőséget nem engedi meg nekik. Pontosabban megtehetik, de a személyi igazolványukban az a nem lesz feltüntetve, amivel születtek, ami az identitásuknak nem felel meg, ami miatt szenvednek. Tehát itt igazából arról van szó, hogy egy ilyen törvénynek köszönhetően olyan emberek is sérülnek, akik nem azért transzok mert éppen az aktuális trendeknek próbálnak megfelelni.

A kettővel ezelőtti blogomban direkt szerettem volna a szexualitást és a pszichoszexualitást definiálni, ami azért fontos, hogy ezt a bizonyos paradoxont körbejárjam, az ideológiai adok-kapok nyomán. A kulturális baloldal azt mondja érvként, ha heteroszexuális kapcsolatokról van szó, hogy nincsenek velünk született nemi jellegek, az csak társadalmi konstrukció. De amint megjelenik a homoszexualitásból való kigyógyítás gondolata, már mindjárt változik, és azt mondja, hogy de hát azt azért nem lehet, mert velünk született tulajdonság. Nem tudom, mennyire jön át itt az a bizonyos paradoxon, de a valóság az az, hogy ez is meg az is. Tehát egyrészt velünk született tulajdonság, másrészt pedig a pszichoszexuális fejlődés során, a társadalmi benyomások is alakíthatják. Tehát tök fölösleges ilyen szélsőségekre felépíteni az érvrendszerünket, mert ez csak egy politikai marketing trükk. De, hogy ki mit szeretne ezzel elérni, azt csak a jó Isten tudja.

De hogy hozzak egy külföldi példát, 2017-ben egy bizonyos Yonatan Marton, izraeli transznemű férfi, már túl a hormonkezelésén a férfi partnerétől teherbe esett. Az ottani Állampolgársági Hivatal elutasította, hogy mind kettejüket szülőként jegyezzék be, és a transznemű férfi nemét vissza módosították nőre és őt jelölték meg a gyermek édesanyjának, ami kétség kívül így is van. Azt mondták, hogyha azt szeretné, hogy újra férfiként legyen nyilvántartva, folyamodjon újra kérvényért. A gyerek biológiai apját azonban nem voltak hajlandóak hivatalosan is apaként bejegyezni, így a pár a helyi ítélőtáblához fordult, és azt kérték, hogy mind kettejüket jegyezzék be a gyerek apjának. Ennek az ügynek köszönhetően Izrael főállamügyésze megtiltotta a Belügyminisztériumnak, hogy a gyereket szülő transznemű férfiak nemét vissza módosíthassák nővé. Na azért itt szerintem már bőven olyan dolgokat feszegetünk, amit normális esetben nem lehet. Tehát ezért is gondolom azt, hogy a konzervatív álláspont sokkal inkább egy reakciós álláspont az ilyen esetekben. Az megint egy más kérdés, hogy Magyarországon az ilyen döntéseket soha nem előzi meg semmiféle társadalmi konstruktív vita.
 

Valójában itt nem politikáról van szó, hanem valami olyan jelenségről, ami azt a célt kívánja szolgálni, hogy ne figyeljünk oda a közügyeinkre. Elterelés magyarán mondva. És hát a konzervatív oldalnak az identitáspolitikája nagyjából tényleg a reakciós mivoltában merül ki, mert annak úgy igazán már egy jó ideje nincs ősalapja. Nekem Orwell jut eszembe, aki a jövőt úgy ábrázolta, mint egy bakancsot, ami egy emberi fejen tapos. És ilyen értelemben nem tett különbséget baloldali vagy jobboldali totalitarizmus között.
 
Nem tudom, hogy mennyire van tisztában azzal a kedves olvasó, hogy a „habonyi” retorika mentora, egy bizonyos Arthur Finkelstein volt, aki maga is homoszexuális kapcsolatban élt, és a párjával együtt egy örökbefogadott gyereket nevelt. Mégis miféle tanácsadó lehet az, akinek ennyire nincsenek összhangban a tanácsai a magánéletével? Ez bőven kimeríti a pszichopátia fogalmát. 

 

A szerző VoodooLove VoodooLove
Torzult szeretetnyelvű szadista gazember vagyok, aki a Galaktikus Birodalom, partizán gerillájaként, szub-mazó kurvákkal gengszterkedik, puncipecegtető switchekkel trollkodik, és agyonbassza a tömegkultúrát (is). Időnként női hangon beszélek. Áldozatomat nem ölöm meg csak megsebesítem. Ismeretlenekkel nem játszo(k), keresztbe teszem a kezem előttük. Joker és Harley nem viccel! Tudd hol a helyed szuka! Különben úgy jársz, mint Csipkerózsika, akit megbasztak alva, és kilenc hónap múlva Ikreknek ad életet.

Oszd meg velünk véleményed, kritikád! Hozzászólások követése

Írj te is egy üzenetet!* Az eMail mező kitöltése kötelező, de nem jelenik meg a honlapon, nem osztjuk meg harmardik féllel!
** Hozzászólás írásával elfogadod az aktuális Felhasználási szabályok és feltételeket és az Adatvédelmi irányelveket!