Jelentkezz be itt!

Dominancia vagy manipuláció?

Blogbejegyzés

Először is itt ragadnám meg az alkalmat, hogy megköszönjem RisleyAddix elismerő szavait, még akkor is, ha kívülről talán úgy tűnhet, hogy olyanok vagyunk, mint akik egymásnak blogolnak. Nos, ez azért közelről sincs így, ezt talán az, aki figyelemmel kíséri a BDSM és fétisek világát, egy picit jobban átlátja. Ugyanakkor el kell ismernem, hogy azért akadnak olyanok, akiket nagy tisztelettel figyelemmel szoktam kísérni, és az említett kolléga is közéjük tartozik. Ezt a blogot pedig magamhoz is szokatlan módon is igyekszem rövidre fogni, ugyanakkor törekszem arra, hogy húsbavágó is legyen.

Egy ortodox, merev gondolkozású közösség számára fontosabb, hogy a közösség „papjai”, hogyan vélekednek a világról, mint annak a közösségnek a tagja, aki esetleg onnan egy kicsit kilóg. És sajnálatos mód ez a mintázat bizony, ebben a közösségben is megfigyelhető. Én azt gondolom, hogy ajánlatos mindenkihez egy kis szkepticizmussal közelíteni. Ugyanakkor nagyon fel tudom magamat azon húzni, ha egy másik ember szubjektív tapasztalatát, vagy élményét hiteltelennek címkézik. Ez pedig a mostani virtuális világban egy igen gyakori jelenség.

Több helyen is leírtam, hogy számomra az empátia nem azonos az együttérzéssel. Az én olvasatsomban az inkább arról szól, hogy én hogyan tudom a világmindenség egy másik teremtményének a helyébe képzelni magamat, legyen az akár személy vagy személytelen. Tehát itt már közelítünk a virtuális valóság felé, mert teljes egészében nincs az az isten, hogy azt meg lehessen érteni. A megsejteni egy sokkal kifejezőbb szó erre a jelenségre.

Én itt a virtuális térben sokkal inkább szeretek szadistaként megnyilvánulni, és gyakran fogalmazok meg kritikát a DS kapcsolatokkal szemben. Azt viszont már kevesen tudják, hogy amellett, hogy szadomazo párkapcsolatban élek, azért a DS dinamika is jelen van, mivel a partnerem egy eleve szubmisszív nő. Tehát ez ilyesfajta kritikám sosem alaptalan.

Én is kaptam egy kritikát egy szub hölgytől, hogy a bemutatkozásomat, többszöri elolvasás után sem lehet érteni. Tehát amikor azt írom, hogy manipulálok, csak az igazat mondom, ugyanis a szub lányokat igyekszem abban a bánásmódban részesíteni, mint a velem egyenlőeket. El kell ismerni, hogy ez egy csalás, ami arról szól, hogy a másikat boldoggá tegyem. Ha pedig őszinte leszek, azt a másik nettó szadizmusnak fogja értékelni. Tehát mind ennek tudatában, amivel a másik is tisztában van, egy harmóniára fogok törekedni.

Így fogalmazódott meg bennem a következő költői kérdés, amikor más domináns férfiak megnyilvánulásait olvasom. Nyilván akinek nem inge az ne vegye magára!

Nem érzik cikinek azt a kedves „domináns” férfiak, hogy a saját álmaikat mások felhasználásával szeretnék megvalósítani?

A szerző VoodooLove VoodooLove
Torzult szeretetnyelvű szadista gazember vagyok, aki a Galaktikus Birodalom, partizán gerillájaként, szub-mazó kurvákkal gengszterkedik, puncipecegtető switchekkel trollkodik, és agyonbassza a tömegkultúrát (is). Időnként női hangon beszélek. Áldozatomat nem ölöm meg csak megsebesítem. Ismeretlenekkel nem játszo(k), keresztbe teszem a kezem előttük. Joker és Harley nem viccel! Tudd hol a helyed szuka! Különben úgy jársz, mint Csipkerózsika, akit megbasztak alva, és kilenc hónap múlva Ikreknek ad életet.

Oszd meg velünk véleményed, kritikád! Hozzászólások követése

Nem tudom, én csak a saját nevemben tudnék nyilatkozni. A farkas-bárány hasonlat az én esetemben nem egy különös dolog, hisz a személyiségemből kifolyólag én egy ilyen szigorú dualisztikus rendszerbe szervezem magam. Objektív-szubjektív, Biztonság-Veszély, Ismert-Ismeretlen. Persze ennek meg van a maga előnye és hátránya is. Ennek a helyes kezelésére hoztam azt a "buddhista" példát, amikor nem akarod magad megvédeni a világtól, nem is akarod lerombolni azt, hanem eggyé akarunk válni vele. Ómmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm!

:)

Hogy miért szoktam kilógni? Mert nem a sortól várom a gondoskodást és a biztonságot. És egy kicsit meg is akarom haladni azt. Ez nyilván az introverzióból jön és nem mondanám egoizmusnak. Tehát nekem nem magával a csoportokkal van a gondom, hanem azzal a társadalmi logikával, ami mindent a csoportokra alapoz. Pedig néha jó kimenni az erdőbe, futni egy kört a réten, majd visszaülni a többiek közé és elmesélni, hogy mit láttam. Ha ezekre az időnként magányosan szaladgáló emberekre jobban odafigyelnének, a csoportok is többek lehetnek az ő szemléletükkel.

Pff. Nagyon elkalandoztam. :)

Inspiráló -
Én is köszönöm az említést, kolléga úr :). Nekem is sokszor mondják, hogy értetlen, amiket írok. Van, aki megért. Aki meg nem, annak csak annyit tudok mondani, hogy van/volt, aki szándékosan írt nehezen érthetően. Pl: Hérakleitosz és Joyce. A Ds nem egyszerű műfaj, de lehet találni olyan partnert/partnereket, akikkel megvan az összhang. Visszatérve: sok mindenben különbözünk, sok dologban hasonlítunk, de mindketten kilógunk a sorból: farkas bőrbe bújt bárányok lennénk?

Írj te is egy üzenetet!* Az eMail mező kitöltése kötelező, de nem jelenik meg a honlapon, nem osztjuk meg harmardik féllel!
** Hozzászólás írásával elfogadod az aktuális Felhasználási szabályok és feltételeket és az Adatvédelmi irányelveket!