Jelentkezz be itt!

Smoking Fetish

Blogbejegyzés

Smoking Fetish

Nyugisan telnek a napjaim a szabadságom alatt. Reggel egy jó erős kávé, és a fürdőköpenyem, ami gondoskodik arról, hogy kellemesen érezzem magam a lakásban. Lent lakom, viszonylag alacsonyan, a fűtőtestek nem túl nagyok, így nehezebben is fűti be a teret. Ráadásul mostantól csak a kijelölt helyen, az erkélyen dohányzom, így kevesebbet szívok, és gyakrabban van szelőztetve is. Tudom, orális fixáció. De mi is az?

A pszichoszexuális fejlődési stádiumokat a testi érés határozza meg. Amikor valamilyen konfliktussal találja szemközt magát a fejlődő személyiség, és a konfliktus megoldásához nagy mennyiségű libidót kell belefektetni, Freud ezt nevezi fixációnak. A szexuális ösztönnek csak másodlagos funkciója a szaporodás, az elsődleges az az, hogy örömöt legyen képes megélni. Az orális fázisban, több személyiségvonás is kialakulhat, pl; pesszimizmus/optimizmus, bizalom/bizalmatlanság, függőség, hiszékenység. És ha már itt tartunk, a gyermekeknél az első fogak megjelenésével szadista impulzusok keletkeznek, melyek az „orális-szadisztikus fázisban” teljesednek ki. Ebben a fázisban alakul ki a verbális agresszió személyiségvonása is. Az orális fázis legnagyobb konfliktusa, a leválás az anyai mellről. Itt alakul ki a kölcsönösség a másokkal való kapcsolatunkban, önbizalom, és a bizalom. Viszont ha patológiás a leválás, akkor olyan fixáció alakulhat ki, amely a szájhoz kapcsolódó tevékenységekkel függ össze, pl; „orális vigasztalódások”: evés, ivás, dohányzás, ujjszopás, körömrágás stb. A belélegzett nikotin mérsékelt adagokban, általában javítja a szellemi funkciókat, gyorsítja a reakciókat, csökkenti az álmosságot és az étvágyat, és az orális fixációnkat is kielégíti.

Sok mindent ki lehet olvasni abból, hogy ki hogyan dohányzik. Van, aki beindul egy dohányzó nő látványára, és van, aki az égő cigarettával való kínzástól sem riad vissza. Van, aki egyszerűen csak arra indul be, ha láthatja, hogy milyen élvezetet nyújt a másik számára a füstölés. Többféle szakkifejezéssel is találkozhatunk a dohányzás fétis világában pl; nose exhaleről beszélünk, ha valaki az orrán, a mouth exhale, ha a száján fújja ki a füstöt.

A french inhale, lényege az, amikor a szánkkal beszívott füstöt az orrunkon szívjuk be, majd a szánkon ki. A snap inhale pedig az, amikor a szánkban tartogatjuk füstöt, a nyelvünket felvisszük a szájpadlásra, majd nyelvünkkel kitereljük, a kiáramló füstöt pedig gyorsan letüdőzzük. Open mouthe, amikor a füst szabadon kigomolyog a szánkból. A talk exhale, a beszéd közbeni spontán füstkifújást jelenti, míg a dangle pedig azt jelenti, hogy az ember nem veszi ki a szájából a cigarettát, csak oldalt fityegteti.

Ha valaki komolyabb játékokat akar játszani a cigarettájával, jól meg kell gondolni, mert a cigaretta igen szép nyomokat hagy maga után a bőrön. Több hétig is látszik a nyoma. De az is elképzelhető, hogy egy örök életre meg fog látszani. Vannak dominák, akik égő cigarettát oltanak el az alanyuk szájában. De létezik olyan is aki, pénzt fizet csinos hölgyeknek, hogy nézhesse őket dohányzás közben. Van, aki lassan, van, aki gyorsabban, van aki, kecsesen, és van aki, agresszíven és mohón szívja a cigarettáját.

A kutatások szerint a dohányosok nem a nikotin, mint inkább annak pszichoszociális hatásai miatt sóvárognak. A cigarettafüggőséget rövidtávú tényezők határozzák meg, mint az orális fixáció, vagy az összetartozás érzése. A nagyon erős fixáció tudattalanul annyira lefoglalhatja a személyt, hogy semmi másra nem marad energiája. A dohányzás maga nem egy függőség, hanem inkább egy szokás, amit abba lehet hagyni. Ha a leszoktató módszerek a szokásainkra fókuszálnának, talán hatékonyabban is működnének, de lássuk be, hogy a nikotintapaszok és rágógumik, nem feltétlenül nyújtanak megfelelő megoldást. Előfordulhat az, hogy leszokás esetén egyes viselkedésmódokat újra kell tanulnunk. Egyre több kutatás igazolja azt is, hogy a gyermekkorban szerzett lelki sérülések, a fizikai, vagy verbális bántalmazás következtében, az ilyen lelki sebeket hordozó fiatalból, négyszer olyan nagy valószínűséggel lesz dohányzó felnőtt.

Nos, én még abban a környezetben nőttem fel, ha egy családi rendezvényen több dohányos volt, akkor ők a lakásban dohányoztak, az asztalnál ülve. A dohányosok diszkriminálása egy viszonylag új jelenség. Ma már a kocsmákból, és a közterekről is ki vannak tiltva. A dohányárun látható képek primitív módon keltenek rémületet. Dániában például már levették ezeket a cigis dobozokról, mert alkalmasak a nyugalom megzavarására, stresszt okoznak, ezzel pedig betegségeket generálnak. Senki sem állítja, hogy a dohányzás ne volna egészségtelen, van egy „mazochista” olvasata is a dohányzásnak, mégpedig a lassú halál és az önpusztítás. Mégis ez a fajta diszkrimináció a dohányosokkal szemben, ahol a bűnnel és az alacsonyrendűséggel próbálják összemosni a dohányzást, nem más mint a hatalmi ideológia szerves része. Ha valóban fontos lenne a népegészségügye, akkor hasonló képekkel látnánk el a tasakos húslevest, a konzerv marhapörköltöt, az üzemanyagot, a kávét és az alkoholt. Van a helyzetnek egy olyan pikantériája, hogy amíg a dohánytermékeket az elmúlt évek során jól megadóztatták, addig az alkoholok ára szinte nem változott semmit. Ezzel szemben már főzhetünk otthon pálinkát, ami gyakran olyan rossz minőségű, hogy felírhatnánk a „C” listára, mint új pszichoaktív anyagot.

A szerző VoodooLove VoodooLove
Torzult szeretetnyelvű szadista gazember vagyok, aki a Galaktikus Birodalom, partizán gerillájaként, szub-mazó kurvákkal gengszterkedik, puncipecegtető switchekkel trollkodik, és agyonbassza a tömegkultúrát (is). Időnként női hangon beszélek. Áldozatomat nem ölöm meg csak megsebesítem. Ismeretlenekkel nem játszo(k), keresztbe teszem a kezem előttük. Joker és Harley nem viccel! Tudd hol a helyed szuka! Különben úgy jársz, mint Csipkerózsika, akit megbasztak alva, és kilenc hónap múlva Ikreknek ad életet.

Oszd meg velünk véleményed, kritikád! Hozzászólások követése

Írj te is egy üzenetet!* Az eMail mező kitöltése kötelező, de nem jelenik meg a honlapon, nem osztjuk meg harmardik féllel!
** Hozzászólás írásával elfogadod az aktuális Felhasználási szabályok és feltételeket és az Adatvédelmi irányelveket!