Jelentkezz be itt!

Bujkáló valóságok

Blogbejegyzés

Adva van egy házaspár. A pár hölgytagja már nem akar tovább feleség maradni, viszont fél otthagyni a férjét. A feleség vele fog maradni, de azt képzeli, hogy már nem házasok, idővel ez az érzés teljesen a hatalmába keríti. Ezért el kell képzelnie, hogy már nem házasok, és emlékeztetni kell önmagát arra, hogy továbbra is házastársak. Remélem követhető vagyok!

Korábban már írtam a rejtőzködésről, melynek a lényege az volt, hogy az ember kerüli a konfliktusokat, anélkül, hogy közvetlenül konfrontálódna, vagy megoldaná a problémákat. Úgy rejtőzködik el a konfliktus elöl, hogy a tapasztalás egy másik módozatát kijátssza a másikkal szemben. Elképzeli tehát, hogy nem házas, majd azt képzeli, hogy az. Ennek a "spirálnak" aztán nincs ami véget vessen.

A képzeletbeli kapcsolatok nem okoznak csalódást, az viszont már probléma, ha azt képzeljük, hogy amit elképzeltünk az valóság lenne. Egy titkos szerető állandóan izgalomban tartja a testet, ez pedig arra készteti az embert, hogy állandóan a szexuális kielégülést keresse. A feleség a továbbiakban valódi szexuális izgalmat érez, amikor képzeletben valós együttlét után vágyakozik, de valós helyzetben nem talál se vágyat, se kielégülést. A másik ember énjét úgy lehet kikerülni, ha a másik embert a fantáziánk megtestesülésének tekintjük, és ekképpen is viszonyulunk hozzá.

Gyakori probléma, hogy akár már egy első randevún a képzeletbeli partnerünket vetítjük a másik emberre. Ezzel pedig könnyen okozhatunk csalódást önmagunknak. Nem megy ez másképpen az online ismerkedésnél sem. A férfiak aránya és partnerkeresési technikája, komoly frusztrációkról árulkodik. Nagy részük házas emberként titokban keresgél, amolyan fantomként. Ők tulajdonképpen csak egy "igazibb" élményre vágynak. A rejtőzködés folyamatosságát fenntartani nem egyszerű feladat, amely csábító nosztalgiához vezet. Ám ha nyilvánvalóvá válik, az taszító.


A minap egy kolléganőm egy kéréssel fordult hozzám, hogy kikérje a véleményemet. A történet dióhéjban annyi volt, hogy az ura előre szólt neki, hogy a munkájában el fog csúszni, és nem biztos, hogy otthon fog aludni. Így is történt, a férfi aznap nem jött haza. A kisasszony legnagyobb problémája pedig az volt, hogy külön nem erősítette meg azt, hogy valóban távol marad a férje éjszakára. Erre nem igazán tudtam érdemi tanáccsal szolgálni. Látszott a lányon, hogy a féltékenység mardossa, ami számomra az önbizalomhiánnyal egyenértékű. Ezt pedig mégsem legyezhettem meg az orra előtt, hogy a problémát ne csak a férjben keresse. Van aki anyát keres magának, és van aki szeret anyáskodni a másik fölött. Nincs ezzel semmi gond, ha valóban ez a célunk. De általában tudattalanul kerülnek az emberek ilyen helyzetbe. Egy felnőtt férfinak és nőnek ezt már illene felismernie.

Úgy teszünk mintha elfogadnánk a másikat olyannak amilyen, azonban amikor cselekszünk akkor szembesülünk azzal, hogy a másik valójában egy testet öltött fantom. Ki ez a férfi vagy nő itt mellettem? Vannak akik éveket képesek leélni egymással ilyen illúzióban, és hajlamosak a másikat saját magántulajdonaként kezelni. Az én tudatosítja magában azt a tényt, hogy a másik nem egy tárgy, de ennek az elfogadását csak megjátssza. A frusztráció lényege itt az, hogy valódi személyekben azt a fajta fantáziált kielégülést keresi majd, amely a "valóságból" hiányzik. Hasonlóképpen mint maszturbáció közben, amint megtörténik a valódi orgazmus, a fantázia szertefoszlik, legyen az bármennyire is perverz.

Tehát amikor ilyen tanáccsal keresnek meg engem, nem véletlenül érzem azt, hogy a szenvedőfél igazából egy ördögi spirálban éli meg egy bizonyos pszichotikus epizódját, amiről nem tanácsos őszintén beszélni vele, hisz egy álomvilágban él. Elég ha csak rávezetjük arra, hogy abból még semmi sem következik a kapcsolatát illetően, hogy egy éjszakára kimaradt a férje otthonról. Ráadásul előre figyelmeztette is szeretett párját.

A szerző VoodooLove VoodooLove
Torzult szeretetnyelvű szadista gazember vagyok, aki a Galaktikus Birodalom, partizán gerillájaként, szub-mazó kurvákkal gengszterkedik, puncipecegtető switchekkel trollkodik, és agyonbassza a tömegkultúrát (is). Időnként női hangon beszélek. Áldozatomat nem ölöm meg csak megsebesítem. Ismeretlenekkel nem játszo(k), keresztbe teszem a kezem előttük. Joker és Harley nem viccel! Tudd hol a helyed szuka! Különben úgy jársz, mint Csipkerózsika, akit megbasztak alva, és kilenc hónap múlva Ikreknek ad életet.

Oszd meg velünk véleményed, kritikád! Hozzászólások követése

Írj te is egy üzenetet!* Az eMail mező kitöltése kötelező, de nem jelenik meg a honlapon, nem osztjuk meg harmardik féllel!
** Hozzászólás írásával elfogadod az aktuális Felhasználási szabályok és feltételeket és az Adatvédelmi irányelveket!