Jelentkezz be itt!

Pszichoszexuális fejlődés rombolása az oviban

Blogbejegyzés

Emlékszem, amikor gyerek voltam akkor behívták a szüleimet az óvodába, hogy megkérdezzék tőlük, hogy milyen filmeket nézetnek velünk otthon, mert a gyerekek valami olyasmivel foglalkoznak, amivel még nem kéne. Nos az én emlékeim szerint nem a tévéből vett információk alapján, hanem egymástól kezdődött meg az érdeklődés a másik nem felé. A történet csupán annyi volt, hogy mutogattuk egymásnak a nemi szerveinket. Az efféle játszadozás tiltottá vált az óvodában.

A gyerekben 4-10 éves koriág bontakozik ki az identitása, erre a korszakra jellemző leginkább a szexuális kíváncsiság, fantázia és játék. Itt fedezzük fel a nemek közötti különbséget, és próbáljuk értelmezni azt. Ez egy természetes folyamat, amit az óvoda tiltottá tett, amikor tetten ért a játékainkban.

Hogyan kezelje az óvónő a jelenséget? A tiltás és a büntetés pszichoszexuális fejlődés szempontjából igen káros is lehet. Ennek ellenére összeültek a szülőkkel és megbeszélték, hogy tiltani fogják az efféle magatartást az intézményben.

Maradjunk Freudnál, a következő lépcsőfok a serdülőkor lesz. Nem emlékszem, hogy szexuális felvilágosítást kaptam volna az iskolában. Ami volt, az már felnőtkorban történt, valami iszonyat elcsépelt módon. A tanár behozott az órára egy műanyag női nemiszervet, és az osztályt kezdte el faggatni, hogy "Ki tudja megmondani, hogy a női nemiszervnek ez melyik része?" Természetesen a zúzája volt.A szülők, az óvónők, tanárok mind felelősséggel és példamutatással tartoznának, de sajnos a saját hiányos vagy hibás neveltetésük miatt alkalmatlanok a feladatra. Összeültek és megszavaztak a gyerekeknek egy saját BNO számot, a pszichoszexuális fejlődés torzulását, ahol olyan remek kis "betegségeket" szedhet össze a gyerek, mint az irtózás a saját nemiszervétől, gátlásosság, szadizmus (klinikai szadizmusra értelmezve), stb.

A gyerek huzamosabb agymosás után azt érezheti, hogy a szex valamiféle ördögtől való, rossz dolog. Jobb dolog titokban tartani a fantáziánkat. Csak hogy fantáziák és álmok nélkül nem élhetünk teljes életet. El vagyunk zárva a saját igazi lehetőségeinktől.Nincs közös álláspont abban, hogy mit jelent a józan ész egészsége, és miben áll az őrültek őrültsége.

"Akit az Istenek szeretnek,
Örökre meghagyják gyereknek"

A szerző VoodooLove VoodooLove
Torzult szeretetnyelvű szadista gazember vagyok, aki a Galaktikus Birodalom, partizán gerillájaként, szub-mazó kurvákkal gengszterkedik, puncipecegtető switchekkel trollkodik, és agyonbassza a tömegkultúrát (is). Időnként női hangon beszélek. Áldozatomat nem ölöm meg csak megsebesítem. Ismeretlenekkel nem játszo(k), keresztbe teszem a kezem előttük. Joker és Harley nem viccel! Tudd hol a helyed szuka! Különben úgy jársz, mint Csipkerózsika, akit megbasztak alva, és kilenc hónap múlva Ikreknek ad életet.

Oszd meg velünk véleményed, kritikád! Hozzászólások követése

Írj te is egy üzenetet!* Az eMail mező kitöltése kötelező, de nem jelenik meg a honlapon, nem osztjuk meg harmardik féllel!
** Hozzászólás írásával elfogadod az aktuális Felhasználási szabályok és feltételeket és az Adatvédelmi irányelveket!