Jelentkezz be itt!

Tükör stádium

Blogbejegyzés

Tükör stádium

„Egyetlen általános érték gondolat formálódott meg bennem. A saját esetemben is megtaláltam, a szerelmet anyám iránt és féltékenységet apám felé, és ezt most a gyermekkor általános érvényű eseményének tartom.” 

Az idézet Sigmund Freud egy baráti levelezéséből származik. Ahhoz, hogy értsük Freud problémáját, minimum nekünk is neurotikusnak kell lennünk. Az alkotó ember lényegében neurotikus. Van olyan vágy, ami nem beteljesíthető. Van egy olyan fejlődési szakasz, amit tükör stádiumként lehet a legkifejezőbben leírni. A másik ember tudattalan gesztusait építem be magamba, (többnyire anya) amire azt gondolom, hogy igen, ez vagyok Én. Tehát nem a gyerek vágya manifesztálódik az ödipusz konfliktusokban, hanem éppen, hogy az anyáé, amit a gyerek magáévá tesz. Jaj bazdmeg! Nem az anyát, hanem a vágyát! cheeky

A szerző VoodooLove VoodooLove
Torzult szeretetnyelvű szadista gazember vagyok, aki a Galaktikus Birodalom, partizán gerillájaként, szub-mazó kurvákkal gengszterkedik, puncipecegtető switchekkel trollkodik, és agyonbassza a tömegkultúrát (is). Időnként női hangon beszélek. Áldozatomat nem ölöm meg csak megsebesítem. Ismeretlenekkel nem játszo(k), keresztbe teszem a kezem előttük. Joker és Harley nem viccel! Tudd hol a helyed szuka! Különben úgy jársz, mint Csipkerózsika, akit megbasztak alva, és kilenc hónap múlva Ikreknek ad életet.

Oszd meg velünk véleményed, kritikád! Hozzászólások követése

Írj te is egy üzenetet!* Az eMail mező kitöltése kötelező, de nem jelenik meg a honlapon, nem osztjuk meg harmardik féllel!
** Hozzászólás írásával elfogadod az aktuális Felhasználási szabályok és feltételeket és az Adatvédelmi irányelveket!