Jelentkezz be itt!

A férfiak és a zaklatás esetéről

Blogbejegyzés

A férfiak és a zaklatás esetéről

"Mindenekelőtt Richter mutatott rá, hogy kultúránkban főként a férfiak tartják szégyenletsnek a személyes gondokat (ha problémákkal küzdenek), és úgy vélik, ezt takargatniuk kell mások – és önmaguk- előtt. >>Velem aztán minden rendben van.<< - így tekint önmagára a >> beteg férfi, akinek nem szabad szenvednie.<<” -  Friedemann Schulz von Thun: A kommunikáció zavari és feloldásuk

A számozás senkit ne zavarjon meg. Ez egy rege-ciklusom folytatása. A számozás a tagolást és a könnyebb értelmezhetőséget szolgálja. 

 

 1. Most egy szimpla regével jelentkezem, az arra kíváncsi, nagyságos olvasóközönség felé, és teljesen gyakorlati témáról lesz szó. Csak semmi okoskodás.

 

 1. A minap néztem a Osváth Zsolt, Youtube csatornáját, ahol legnagyobb kedvencem, Hevesi Krisztina, szexuálpszichológus volt a vendég.

 

 1. A téma, a megerőszakolás, az áldozathibáztatás, röviden: a metoo volt.

 

 1. Hevesi Krisztina, pszichológus asszony azt mondta, hogy ő még aztán sosem találkozott, hosszú pályafutása során olyannal, hogy egy nő, azért hazudott volna nem eriszőkot, vagy molesztálását, hogy ezzel empátiát, és szolidaritást váltson ki az emberekből, miközben valójában semmi sem történt.

 

 1. Történt, 2005 nyarán, a New York állam beli, Bainbridge községben, - ahol közel egy évig voltam cserediák,- hogy egy lány azt mondta, hogy ne kapcsolgassam a tévét, vagy tökön üt.

 

 1. Nekem sem kellett több, ekkor már közel 19 éves voltam – ’86 nyarán születtem,- és ekkor már egy ideje tisztában voltam BDSM-es érdeklődésemmel, így tovább kapcsolgattam.

 

 1. Neki sem kellett több, s ugyan nem vágott nemiszerven, de megragadta az alsó grabancomat. Én pedig megcsókoltam a nyakát és átöleltem. Ennyi történt.

 

 1. Megkért, hogy álljak le, én pedig így is tettem, de mivel megijdtem, mert azt láttam, hogy ő is megijedt megkértem, hogy senkinek ne mondja el, ami történt.

 

 1. Pár órával később, jött a nénikéje, aki szintén épp ott volt, Bakeréknél, ahol laktam és közölte, hogy én kényszerítettem az unokahúgát, hogy megfogja a nemiszervem.

 

 1. Azt is hozzátette, hogy kiutasítatthatna az országból, de a szüleire való tekintettel, - akiknél laktam,- ettől el tekint és a rendőrségnek sem szól.

 

 1. A lány kezdeményezett én azonnal leálltam, semmilyen erőszak nem történt. Mégis én jöttem ki rosszul a történetből.

 

 1. Számos férfivel esik meg hasonló, de nem merik elmesélni, mert sokan vagy nem hinnének nekik, vagy kinevtnék őket, mint a 150 kilós, amerikai óriást, akit barátnője bántalmazott, ő pedig nem ütött vissza, ezért köznevetség tárgya lett. Az egyik legolvasotabb magyar online újság is így számolt be az esetről:

Az eset csak azért megmosolyogtató, mert az amerikaifutballista 196 cm magas és 155 kg testsúlyú, azaz a párja igencsak harcias amazon lehet, ha elbánt vele.” –  https://24.hu/sport/2020/07/26/amerikaifutball-nfl-eroszak-dj-fluker/

 1. Áldozat bárki lehet, akár nő, akár férfi.

 

 1. Rengeteg titok van, ami a társadalom generált szégyenérzet miatt nem lát napvilágot.

 

     64. Mással meg esik, hogy hazug módon, molesztálással, nemi erőszakkal vádolják, tetszik tudni Krisztina? Facebook

 

 

 

 

A szerző RisleyAddix RisleyAddix
Ferencz Dániel Benjámin, a.k.a. Risley Addix, 15 éve élem meg tudatosan BDSM és fétis vágyaimat. Három éve kutatom a BDSM és a fétisek evolúciós, pszichológiai, kulturális, történelmi hátterét. Idáig kétszer jártam az évente megtartott Római BDSM konferencián, itthon 2 évig szerveztem BDSM összejöveteleket, több előadást tartottam, illetve az első magyar LMBTQ és BDSM workshopon is előadtam, több előadótársammal együtt.

Oszd meg velünk véleményed, kritikád! Hozzászólások követése

Írj te is egy üzenetet!* Az eMail mező kitöltése kötelező, de nem jelenik meg a honlapon, nem osztjuk meg harmardik féllel!
** Hozzászólás írásával elfogadod az aktuális Felhasználási szabályok és feltételeket és az Adatvédelmi irányelveket!