Jelentkezz be itt!

Értelmes értelmetlenség?

Blogbejegyzés

A blog, a többség számára egy könnyed, pár soros műfaj. Én jellemzően nem így blogolok, így feltehetőleg kevesebben olvassák el az írásaimat, mint a kultúr filiszterekét*. De említhetném példaként az erre az oldalra sokat, és magas színvonalon író Voodoolove-ot is. Számomra az ő blogjai, -vagy, ahogy ő nevezi- jegyzetei gyakran megvilágító erejűek. Bevallom van, hogy én sem minden betűjét olvasom el egy-egy blognak, cikknek, vagy könyvnek, de nem mondom azt, hogy ami 2-3 sornál hosszabb, az már nem érdekel.

----

Mostanában a környezetemben gyakran felmerülő téma az online ismerkedés. Én magam is végeztem féléve egy kísérletet ebben a témában. 30 embernek írtam, teljesen egyedi, személyre szóló, barátkozós üzenetet az smpixie.com - on. Ott tilos lenne leírnom azt nyilvánosan, hogy efetis.hu - az előző itt megjelent blogomban is beszéltem már a szólásszabadság sajnálatos, hazai zsugorodásáról. 

A 30 főből, 10 volt -biolgóiailag- nő nemű. Közülük mindössze ketten válaszoltak. Ezzel szemben a férfiak és a travik/transzok több, mint 60%-ától érkezett "replika". Volt, akivel annyira jól sikerült a kísérlet, hogy hosszas, baráti levelezésbe bonyolódtunk. Természetesen etikailag be lehet szólni, de ez a kísérlet csak úgy tudott működni, hogy az érintettek nem lettek beavatva.

Ezt a kis felmérést ellenpontozza, hogy azt látom a környezetemben a Hölgyek hajlamosabbak a sablon,illetve a taj paraszt levelekra reagálni, mint az egyedi, kultúrált üzenetekre. Ahogy MasterEliias barátom, a minap mondta: "Ennek része lehet az indulatból történő reagálás." Ezt aláírom, velem is szokott ilyen lenni, de mi a helyzet azokkal a kultúráltan ismerkedő fickókkal, akik soha/alig kapnak akár egy "Köszönöm a megkeresésed, de szerintem nem egymást keressük", vagy bármilyen választ.

Ezután pedig a Hölgyek gyakran, nyilvánosan fejezik ki, hogy nem értik, hogy miért van annyi sablon szamuráj és paraszt, adatlapot nem olvasó férfi. Lehetséges, hogy azért, mert őket támogatjátok sokan? Nekik válaszoltok jóval nagyobb arányban, ezzel bátorítva ezt a viselkedési formát, amit egyébként teljes joggal ítéltek el.

Mit ér el valaki, akinek ingerülten válaszoltok, és elküldtitek egy délibábos, kietlen, forró sivatgba, hogy ott szenvedjen magányosan? Törődést. Foglalkoztok vele. Aki sokat csalódott és sérült már, annak ennyi is sokat jelent, és amikor neki válaszoltok, a derekesan közelítő úriemberekre pedig tesztek magasról, mert belefáradtatok a bunkókba és a szamurájokba, úgy ti is az ördögi kör szekerét hajtátok sebesen előre.

Itt nagyon igaz lehetne a mondás: okos (el)enged, szamár szenved. De Hölgyeim, ha ti beleálltok, akkor az okos fog szenvedni, a szamarak pedig egyre erősebbek lesznek, a férfiak közül pedig egyre több herceg/lovag és egyéb rendes jószág fogja  a titeket zavaró négylábú igavonók sorait gyarapítani. S persze jogotok van hozzá, hogy ugyanúgy álljatok az internetes ismerkedéshez, ahogy korábban is. Jogotokban áll a hosszabb blogokat teljes mértékben ignorálni. De jogotokban áll elolvasni/átfutni. Ha pedig nem értetek valamit, jogotokban áll rákeresni és nem ignorálni az ismeretlen kifejezéseket.

Arról pedig egy szót sem ejettünk, hogy mekkora kárt okoz az, hogy a többség kizárólag netes képekkel ismerkedik. Ennek kapcsán hoztam egy nótát, a drága és nyájas olvasóknak.

Tengermély tisztelettel,

egy utiliarista szex-huncut

 

 

*Utalás Nietzsche, David Strausst kritizáló esszéjére.

A szerző RisleyAddix RisleyAddix
Ferencz Dániel Benjámin, a.k.a. Risley Addix, 15 éve élem meg tudatosan BDSM és fétis vágyaimat. Három éve kutatom a BDSM és a fétisek evolúciós, pszichológiai, kulturális, történelmi hátterét. Idáig kétszer jártam az évente megtartott Római BDSM konferencián, itthon 2 évig szerveztem BDSM összejöveteleket, több előadást tartottam, illetve az első magyar LMBTQ és BDSM workshopon is előadtam, több előadótársammal együtt.

Oszd meg velünk véleményed, kritikád! Hozzászólások követése

Írj te is egy üzenetet!* Az eMail mező kitöltése kötelező, de nem jelenik meg a honlapon, nem osztjuk meg harmardik féllel!
** Hozzászólás írásával elfogadod az aktuális Felhasználási szabályok és feltételeket és az Adatvédelmi irányelveket!