Jelentkezz be itt!

HunCon 4. Avagy: mit tanultál idén ősszel?

Blogbejegyzés

HunCon 4. Avagy: mit tanultál idén ősszel?

Mielőtt belemennék a részletekbe, szeretnék mindenkinek köszönetet mondani, aki részt vett a HunCon szervezésében, akár érzelmileg, akár munkával, akár anyagilag, akár ezek bármilyen kombinációjával. Neveket nem fogok írni, mert ha valakit -véletlenül,- kihagyok, abból ziher, hogy sértődés lesz. A konferencia egyik résztvevője pedig így jellemzett engem: „ Szétszórt, de igyekvő.”

MasterDart

@MasterDart: a Mentorálás Elveszett Művészete/The Lost Art of Mentoring című workshopján, amit fogadott fiával, Michael Darkrammal közösen tartott, egyszer azt kérdezte tőlem - egy kérdésemre reflektálva -, hogy mit tanultam az eseményből. Ez egy igen jó felvetés volt, hiszen a HunCon-on jellemzően nem sok időt töltök el egy-egy workshopon. Vagy szaladgálok, vagy belenézek egy-egy előadásba, vagy beszélgetek a résztvevőkkel. Persze láttam kötözőállványon pókot, hogy utána a kitágított ánuszra ne adjak csókot..mert bár a fistingelés egy kifejezetten izgalmas dolog, bevallom, számomra egy kitágított ánusz nem esztétikus látvány. De! A mi Közösségünkben alapérték/annak kellene lennie, hogy fogadjuk el egymás vágyait. Ha valaki azt szereti ha kacsával kifeszítik az ánuszát, valaki pedig ezt szereti csinálni/nézni, miért ne tehetné? Tegye bátran, akár a HunConon, akár otthon, akár a bulijainkon. A tűs játékokkal ugyanez a helyzet. Aki ismer, az tudja, hogy nekem erről a témáról írni is nehezemre esik, mert nem érint túl jól érzelmileg. Mégis azt mondom, hogy akinek ez a fétise, aki ezt szeretné, miért ne élvezhetné? Akár otthon, akár a HunConon, akár a bulijainkon? Mert valamit elfogadni és szeretni, nem egyenlő.

MarKus-szal, az egyik kiváló, amerikai előadónkkal beszélgettünk a HunConról a szálloda előtt, ahol arról meséltem neki, hogy milyen fura, hogy van a mondás miszerint: „Minél többet tudsz, annál inkább ráébredsz, hogy mennyi mindent nem tudsz”- Arisztotelész. Ezt az idézetet továbbgondolva mondtam MarKus-nak, hogy úgy érzem az idei HunConba még több időt, energiát és fejlesztést tettünk (a nyakba akasztóktól elkezdve, a fehértáblán át, a tavalyi helyszín megőrzéséig) mégis úgy érzem, hogy többet hibáztunk mint tavaly.

Teríték

MarKus így felelt: ”Akármennyit is fejlődünk, sosem lesz tökéletes, amit csinálunk. Nem a hibákkal van a baj, azokat ki lehet javítani. Akkor van nagyon nagy gond, ha úgy érzed, hogy mindent hibátlanul végeztél el.”

Mindazonáltal úgy érzem, hogy bár az eseményen összesen 214-en vettünk részt, 23 országból Dániától kezdve, Izraelen keresztül, Szerbiág, Magyarországig, Kanadáig, az Egyesült Államokig, Belgiumig és Hollandiáig; a hangulat mégis közösségi és családias maradt. Az eseményről bővebb részleteket máshelyütt lelhetnek fel a kedves olvasók. Ahogy egyik szervezőtársam, @MasterElijah mondaná: „Az öndicséret mindig büdös.”

Az önkritikát úgy érzem valamelyest sikerült fentebb gyakorolnom. Akit pedig a 4. HunCon: Az Ébredő BDSM – ez egy Star Wars utalás szeretett volna lenni...- kapcsán szeretnének részletes beszámolót és elemzést olvasni, azoknak ajánlom figyelmébe ezen írás végén található cikkeket.

S bár sokaknak köszönettel tartozom, azért a sok munkáért és támogatásért, amit a HunConért tettek, a fentebb leírtak kizárólag a saját tapasztalataim és meglátásaim. Bár azt hozzáteszem, hogy a mi Közösségünkben elvárt, hogy egymás fétiseit elfogadjuk. Nem az, hogy szeressük. Elfogadjuk. Hiszen, hogyan várhatnánk el, hogy a többségi társadalom elfogadjon bennünket, ha még mi sem tudnánk elfogadni a saját szubkultúránk, tőlünk eltérő vágyakkal rendelkező tagjait?

Cikkek az eseményről:

Queerlife.Co: BDSM Konferencia — És Ez Még Csak Az Első Nap
Queerlife.Co: A Lebilincselő BDSM Konferencia
Queerlife.Co: „Traktort Lehet Megfordítani A Seggében”
Redblek: Így Neveld A Sub-Odat
Redblek: Birtoklás És Az Ánusz Világa
Nlc.Hu: BDSM-Konferencián Jártunk: „A Kutya Élete Gondtalan: Van Egy Gazdája, Megenged Vagy Megtilt Neki Dolgokat”
Nlc.Hu: „Este Jól Elfenekel, Utána Lemosogat Kamillával, Esti Mesét Olvas, Majd Reggel Ágyba Hozza A Reggelit”
 

A szerző RisleyAddix RisleyAddix
Ferencz Dániel Benjámin, a.k.a. Risley Addix, 15 éve élem meg tudatosan BDSM és fétis vágyaimat. Három éve kutatom a BDSM és a fétisek evolúciós, pszichológiai, kulturális, történelmi hátterét. Idáig kétszer jártam az évente megtartott Római BDSM konferencián, itthon 2 évig szerveztem BDSM összejöveteleket, több előadást tartottam, illetve az első magyar LMBTQ és BDSM workshopon is előadtam, több előadótársammal együtt.

Oszd meg velünk véleményed, kritikád! Hozzászólások követése

Írj te is egy üzenetet!* Az eMail mező kitöltése kötelező, de nem jelenik meg a honlapon, nem osztjuk meg harmardik féllel!
** Hozzászólás írásával elfogadod az aktuális Felhasználási szabályok és feltételeket és az Adatvédelmi irányelveket!