Jelentkezz be itt!

Schnauzer etikett

Blogbejegyzés

Schnauzer etikett

avagy egy szervező meglátása a III. Magyar BDSM Konferenciáról

A harmadik Magyar BDSM Konferencia elég jól sikerült, legalábbis a visszajelzések alapján. Voltak kisebb problémáink, például két tolmácsunk nem tudott részt venni az eseményen. Egyikőjüknek komoly isiásza volt, de így is el akart jönni, mert odavan az eseményért és támogatja a céljainkat. Megkértem, hogy maradjon otthon és gyógyuljon. Nagyra értékeljük a többi tolmácsunk munkáját, akik legalább egy tucat plusz előadás fordítását vállalták magukra. Köszönjük srácok!

A saját konferenciáink alatt általában elég stresszes szoktam lenni. Mindig akad megoldandó feladat: taxi rendelés, angolt és más idegen nyelvet sem beszélő taxisok, taxiban hagyott telefon visszaszerzése, mivel senki sem beszél angolul a taxi társaságnál, egy karkötő visszajuttatása a tulajdonosának, és így tovább. Szervezőként törekszem az éppen felmerülő feladatok megoldására és/vagy elintézni, hogy valaki megoldja azokat. Ezért, még akkor sem hallgatok végig előadásokat, ha lenne rá időm.

Allena Gabosch tartott egy előadást a BDSM etikettről. Ez valóban egy nagyon fontos téma. Azonban mivel egy előadáson sem tudtam részt venni, így ezen sem, de pár percre beültem rá, nagyon jónak tűnt. Abban nem vagyok biztos, hogy Allena beszélt-e annak az etikettjéről, hogy hogyan kell(ene) az esemény szervezőkkel viselkednünk. Egyfelől azt kell mondanom, hogy a legtöbb vendégünk és előadónk nagyon udvarias és támogató volt, azonban néhányan, egyszerűen képtelenek voltak tiszteletet mutatni.

Számos ember állítja, hogy a kellemes, családias légkör és a barátságos résztvevők, valamint a másokkal való játék lehetősége miatt kedveli az eseményeinket. Azonban néhányan nem tisztelnek bennünket, szervezőket, hadd hozzak néhány példát:Egy pár megérkezett a péntek esti bulinkra, pedig csak a szombati napra volt jegyük, azt mondták, hogy csak egy órára szeretnének maradni, és nem állt szándékukban fizetni. Megváltoztathatnánk az eseményeink profilját, és lehetnének őrkutyás biztonságőreink is, (Cane corsókat választanék, követve a Boltonokat, a Trónok Harcából) akik megoldhatnák az ilyen helyzeteket. De a kisebbség miatt nem vagyok hajlandó az eseményeink külsejét és belsejét is jellemző baráti légkört megváltoztatni.

Mindazonáltal a legtöbben udvariasak voltatok és hatalmas tisztelettel áltatok hozzánk.

Néhányan besurrantak a szombat esti bulinkra és elmentek a recepciónk mellett, fizetés nélkül. Nem érdekelte őket, hogy legalább 10-szer figyelmeztettem az embereket arra, hogy az eseményre csak előre lehet jegyet váltani. Ezen felül, láthatták, hogy ott a recepció. Egyik sem érdekelte őket. Néhányukat fülön csíptük és megkértük, hogy rendezzék a restanciájukat.

Mindazonáltal a legtöbben udvariasak voltatok és hatalmas tisztelettel áltatok hozzánk.


Sok játékot láttam én is, és az egyik kis madárkám (a Trónok harca fanok, lehet, hogy tudják mire utalok) azt mondta, hogy ő maga 40 BDSM szeánszot számolt össze szombat este, de lehet, hogy több is volt, mert nem biztos, hogy mindent látott.

Egyszer, amikor körbesétáltam a konferencia helyszínén, hogy ellenőrizzem, minden rendben van-e, egy lány odajött hozzám, és elmondta, hogy elveszítette a táskáját, sehol sem találja. Végül rájöttünk, hogy a játszópartnere korábban már eltette a táskát. Szerencsére nem volt nagyobb gondunk a bulijainkon, mint az „elveszett” táska esete. Ezen felül pedig láthattam sok kiváló játékot, a műanyag pókhálótól, a puppy play-en át, a függesztésig, a korbácsolásig, és a ketrecbezárásig, mivel szinte mindenhol játszott valaki.

A pók hálójában.

A pók hálójában.

Egy újságíró a legtárgyilagosabb és elfogulatlanabb magyar hírportáltól a 24.hu-tól, írt egy hosszú cikket a HunCon-ról:
Itt nem erőszak, ha véresre vernek

A cikk után, a komment szekcióban: néhány hagyományőrző azt mondta, hogy : „ A liberalizmus megmutatta az igazi arcát.” „Mi lesz a következő, egy pedofil konferencia?” Másfelől, néhány kinkster hosszú és átfogó válaszokat írt nekik. Nagyon értékelem az utóbbiakat, azonban nem hiszek abban, hogy az előítéletes embereket, kommentekkel meg lehetne győzni.

Sokan játszottak a tűzzel.

Sokan játszottak a tűzzel.

Ma mondtam a webmesterünknek, hogy írnék egy cikket az eseményünkről, de azt mondta, hogy az lenne igazán jó, ha @voodoolove (a közösségünk, valamint a IV. Magyar BDSM Díjak zsűrijének tagja) írna egy beszámolót a HunCon-ról. Nagyjából 10 perccel később, kaptam egy e-mail értesítőt, arról, hogy @voodoolove posztolt egy blogot, amiben válaszol azoknak, akik ócsároltak és felcímkéztek bennünket: A liberalizmus igazi arca - Pedofil konferencia

Nemcsak az eseményünket, hanem az egész BDSM Közösséget is megvédte. őt idézve:

“Az idei konferencián én magam nem vettem részt, csak a díjátadón jelentem meg, de mégis kötelességemnek érzem, hogy megvédjem a közösséget a hasonló támadásoktól.„

Ezt nevezem Schnauzer protekciónak. Először 2015-ben határoztam meg magam schnauzerként egy puppy play órán, amit @MasterDart tartott, a II. Római BDSM Konferencián.

Mivel többször megvédtem már a BDSM Közösséget és annak tagjait és saját magamat, óriás schnauzerként, határozom meg, így jutott eszembe a, Schnauzer protekció fogalma, aminek jelentése: mikor valaki megvédi az egész BDSM Közösséget vagy annak tagját/tagjait. egy belső, vagy külső támadástól. Szerencsére, sokan tesznek így, még akkor is, ha nem kenyerük a puppy play. Mások lehet, hogy más kifejezést használnak erre a jelenségre, de én maradok a Schnauzer protekciónál.

Hálás vagyok, hogy a fent említett cikk valóban pártatlan volt, és hálás vagyok azért is, hogy @voodoolove megvédett bennünket a külső támadásoktól, vagy ahogy @knifeplay fogalmazott: a mugliktól.

Összefoglalva: azt mondhatom, hogy attól függetlenül, hogy azok, akik nem voltak ott az eseményen, és azok, akik nincsenek benne a BDSM-ben, mit gondolnak, ez egy szuper esemény volt, amit mi tettünk naggyá: azok, akik ott voltunk, hogy : tanuljunk, előadjunk, szervezzünk, tolmácsoljunk, társasági életet éljünk és jól érezzük magunkat.

Az írás a fetlife-on jelent meg először angolul. Ez az ottani cikk, saját fordítása (https://fetlife.com/users/3899639/posts/5316882)

A szerző RisleyAddix RisleyAddix
Ferencz Dániel Benjámin, a.k.a. Risley Addix, 15 éve élem meg tudatosan BDSM és fétis vágyaimat. Három éve kutatom a BDSM és a fétisek evolúciós, pszichológiai, kulturális, történelmi hátterét. Idáig kétszer jártam az évente megtartott Római BDSM konferencián, itthon 2 évig szerveztem BDSM összejöveteleket, több előadást tartottam, illetve az első magyar LMBTQ és BDSM workshopon is előadtam, több előadótársammal együtt.

Oszd meg velünk véleményed, kritikád! Hozzászólások követése

Januàr 11. -
Szia. Ìrtam üzenetet :)
Részvétel -
Szeretnék résztvenni a január 11-i rendezvényen. Még nem voltam hasonlón, szeretném kerdezni, hogy mit kell tudnom. Fizetni a helyszínen tudok? Előre is köszönöm.

Írj te is egy üzenetet!* Az eMail mező kitöltése kötelező, de nem jelenik meg a honlapon, nem osztjuk meg harmardik féllel!
** Hozzászólás írásával elfogadod az aktuális Felhasználási szabályok és feltételeket és az Adatvédelmi irányelveket!